Υπόθεση Αντωνόπουλου: “Οι δικηγόροι του με εκβίαζαν για να με απαλλάξουν από τις κατηγορίες”

Με την απολογία του Άρη Φλώρου συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014. Συνολικά πέντε κατηγορούμενοι κάθονται στο εδώλιο, με δύο από αυτούς να παρουσιάζονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σήμερα ωστόσο οι συγκατηγορούμενοι του καταδικασμένου σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση της Energa-Hellas Power Άρη Φλώρου, αποχώρησαν από τη δικαστική αίθουσα αρνούμενοι να απολογηθούν.

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας αρνήθηκε κάθε σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου ενώ αναφέρθηκε στο ρόλο του δολοφονηθέντα ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στην υπόθεση, λέγοντας πως τον είχε επισκεφθεί λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία του.

Συγκεκριμένα ο Άρης Φλώρος περιέγραψε στην απολογία του πως πληροφορήθηκε την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου από τα ΜΜΕ και ανέφερε πως από τον τότε συνήγορο του, πληροφορήθηκε ότι ο Γ. Αντωνόπουλος τον θεωρεί ηθικό αυτούργό της επίθεσης εναντίον του.

“Δεν είχα κάτι με τον Αντωνόπουλο, μας υποστήριζε”

“Δεν είχα ποτέ μεγάλη αντιδικία με τον κ. Αντωνόπουλο. Αντίθετα οι συνήγοροι μου έλεγαν ότι ήταν ο μόνος στην πολιτική αγωγή στη δίκη της ENERGA που μας υποστήριζε. Δεχόταν ότι μας χρωστάνε λεφτά και ότι η διαφορά μας είναι αστική και όχι υπεξαίρεση.

Το 2016 διάβασα ότι δυο Αλβανοί έχουν πάει στον ανακριτή και με έχουν ονοματίσει ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης σε βάρος του Αντωνόπουλου” ανέφερε ο επιχειρηματίας.

Η επικοινωνία με τον Ζαφειρόπουλο

Υποστήριξε πως για πρώτη φορά ασχολήθηκε με το ζήτημα ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, υποστηρίζοντας πως όταν διάβασε για τους ισχυρισμούς των δύο Αλβανών τον πήρε τηλέφωνο. “Πήρα αμέσως τηλέφωνο το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, με τον οποίο διατηρούσαμε οικογενειακές φιλικές σχέσεις και μου πρότεινε να πάμε στον ανακριτή.Ο ανακριτής με ρώτησε αν είχα σχέση και απάντησα αρνητικά. Έδωσα ένα υπόμνημα και αφέθηκα ελεύθερος με όρους.

Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η δίκη της ENERGA στην οποία καταδικάστηκα σε 21 χρόνια κάθειρξη και έπειτα βγήκε το βούλευμα για αυτή την υπόθεση.

“Με εκβίαζαν οι δικηγόροι του Αντωνόπουλου”

“Συζήτησα το θέμα με το Μιχάλη Ζαφειροπουλο κι εκείνος μου πρότεινε να μιλήσει ο ίδιος στον Αντωνόπουλο. Στη συνέχεια ήρθε και με βρήκε ο Ζαφειρόπουλος στη φυλακή και μου είπε ότι συναντήθηκε με τον Αντωνόπουλο, ο οποίος του είπε ότι δεν επιθυμούσε να καταδικαστώ γι αυτή την υπόθεση καθώς δεν είχε αποδείξεις αλλά κάποιες υπόνοιες για εμένα.

Ο Ζαφειρόπουλος είχε και δεύτερη συνάντηση το καλοκαίρι του 2017 με τους δικηγόρους του Αντωνόπουλου και εκείνοι του είπαν ότι υπάρχει τρόπος ο Αντωνόπουλος να μην καταθέσει παράσταση πολιτικής αγωγής και οι Αλβανοί να αλλάξουν τις καταθέσεις τους έναντι δυο εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονταν η ψυχική οδύνη του Αντωνόπουλου, τα έξοδα προστασίας του και η αμοιβή των δικηγόρων του. Αισθάνθηκα ντροπή, νευρίασα πολύ γιατί οκτώ μήνες με συκοφαντούσαν και συνέχιζαν με έναν μεγάλο εκβιασμό.

Ζήτησα τότε από το Ζαφειρόπουλο να πάει στην ασφάλεια και να βάλει μικρόφωνο στις επόμενες συναντήσεις με τους δικηγόρους. Ο Ζαφειρόπουλος μου είπε ότι παρόλο που είναι κι εκείνος νευριασμένος δεν μπορούσε να το κάνει γιατί δεν συνάδει με το ήθος του και με έπεισε” ανέφερε.

“Ο Αντωνόπουλος ήθελε να τα βρούμε”

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως το Καλοκαίρι του 2017 ένας γνωστός δικηγόρος ενώ βρισκόταν στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού του είπε ότι θα μεσολαβήσει στον Αντωνόπουλο για να τον πείσει για την μη συμμετοχή του στην υπόθεση. Τότε, όπως ανέφερε συναντήθηκαν με τον Αντωνόπουλο ο οποίος του είπε ότι ήθελε να τα βρούνε.

Παράλληλα, ανέφερε πως στην πρώτη δικάσιμο αυτής της υπόθεσης ο Αντωνόπουλος και οι συνήγοροι του τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα παρασταθεί ως πολιτική αγώγή.

“Ο Ζαφειρόπουλος έλειπε. Εγώ τους πίστεψα. Μερικές ώρες πριν τη δολοφονία του ο Ζαφειρόπουλος ήρθε στη φυλακή και με είδε. Μιλήσαμε για λίγο και έφυγε. Μετά από λίγες ώρες ενημερώθηκα για τη δολοφονία του. Τρεις μέρες μετά έδωσα μια κατάθεση στην αστυνομία και τους είπα αυτά που λέω σε εσάς.Στη συνέχεια διάβασα από τα ΜΜΕ ότι η ΕΛΑΣ έχει ταυτοποιήσει δυο Αλβανούς για τη δολοφονία του.Ξέρω τι σημαίνει να είσαι οικονομικός κρατούμενος μαζί με ποινικούς. Οι κρατούμενοι πίστευαν ότι έχω βγάλει στο εξωτερικό εκατομμύρια. Θεωρώ ότι ο κ. Αντωνόπουλος εγκλωβίστηκε. Ότι δεν είχε κάτι προσωπικό μαζί μου. Πιστεύω ότι ήταν σε πανικό και εγκλωβίστηκε από τις δικές του δηλώσεις και τις συνεντεύξεις που έδινε.

Το θέμα πουλούσε. Ένας κακός επιχειρηματίας που είχε υπεξαιρέσει λεφτά και πήγε να φάει τον τίμιο δικηγόρο.Δεν μπορώ να εξηγήσω την αλλαγή στάσης του Αντωνόπουλου μετά τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου” τόνισε επίσης ο Άρης Φλώρος.

“Οι Αλβανοί με πλησίασαν”

Ανέφερε επίσης πως οι 2 Αλβανοί ήταν εκείνοι που τον πλησίασαν λόγω της δημοσιότητας που είχε το όνομά του “Τότε δεν μου ζήτησαν λεφτά. Στη συνέχεια στο ψυχιατρείο με πλησίασε ένας Αλβανός κρατούμενος και μου είπε «δώσε πέντε εκατομμύρια και οι Αλβανοί θα αλλάξουν κατάθεση”.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος τόνισε : “Δεν ενέδωσα στον εκβιασμό τους γιατί αυτό δεν σταματά πουθενά. Ο Ζαφειρόπουλος είχε την άποψη ότι η υπόθεση θα κλείσει και είναι αστεία και να μην ασχολούμα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Πως πέθανε ο ξενοδόχος στην Σαντορίνη; Βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο ξενοδοχείο δίπλα σε κηλίδες αίματος

Πως πέθανε ο ξενοδόχος στην Σαντορίνη; Βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο ξενοδοχείο δίπλα σε κηλίδες αίματος

Το μυστήριο πίσω από τον θάνατο του 69χρονου ξενοδόχου Νικόλαου Χάλαρη στην Σαντορίνη προσπαθούν να εξιχνιάσουν οι αρχές. Αστυνομία και πυροσβεστική προσπαθούν να βρουν τι ... Διαβάστε περισσότερα
“Γιατί να τον σκοτώσω”; – Αρνείται τη δολοφονία του φίλου του στις Σπέτσες!

“Γιατί να τον σκοτώσω”; – Αρνείται τη δολοφονία του φίλου του στις Σπέτσες!

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο 22χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 26χρονου Γρήγορη στις Σπέτσες. Ο φερόμενος ως δράστης του άγριου ... Διαβάστε περισσότερα
Διδυμότειχο: Πώς έγινε η σύλληψη του άνδρα που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία στα Καμίνια

Διδυμότειχο: Πώς έγινε η σύλληψη του άνδρα που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία στα Καμίνια

Συνελήφθη στον Έβρο αλλοδαπός που εμπλέκεται στην άγρια δολοφονία Πακιστανού στα Καμίνια και τον τραυματισμό δύο ακόμη ατόμων. Η σύλληψη του, που έγινε λίγο πριν ... Διαβάστε περισσότερα
Θύμισε το ριφιφί στην Εργασίας το άδειασμα των θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού – Οι κάμερες και τα 2 κλειδιά

Θύμισε το ριφιφί στην Εργασίας το άδειασμα των θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού – Οι κάμερες και τα 2 κλειδιά

Λίρες, κοσμήματα, μετρητά πολλών εκατομμυρίων έκαναν φτερά από 4 θυρίδες που παραβιάστηκαν άγνωστο πότε σε τράπεζα του Ψυχικού. Θύματα” 4 πλούσιες οικογένειες. Τι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις για τις αποζημιώσεις.
Συνελήφθη 58χρονος στο Ηράκλειο Αττικής – Παρίστανε τον λογιστή και εξαπατούσε ηλικιωμένους

Συνελήφθη 58χρονος στο Ηράκλειο Αττικής – Παρίστανε τον λογιστή και εξαπατούσε ηλικιωμένους

Στα χέρια των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ έπεσε ένας 58χρονος στο Ηράκλειο Αττικής για απάτες κατ’ εξακολούθηση. Ο φερόμενος ως δράστης νωρίτερα είχε αποπειραθεί να ... Διαβάστε περισσότερα
Να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης

Να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης

Την ανάγκη λήψης αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα υπογραμμίζει, σε έκθεσή της, η Ομάδα Κρατών Κατά της Διαφθοράς (GRECO) του Συμβουλίου ... Διαβάστε περισσότερα
Απήγαγαν 23χρονο στη Θεσσαλονίκη – Πήραν χρήματα από συγγενείς του για να τον αφήσουν

Απήγαγαν 23χρονο στη Θεσσαλονίκη – Πήραν χρήματα από συγγενείς του για να τον αφήσουν

Εξιχνιάστηκε στη Θεσσαλονίκη η υπόθεση αρπαγής 23χρονου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, τριών αλλοδαπών αντρών και δύο νεαρών γυναικών από την Ελλάδα. Οι ... Διαβάστε περισσότερα