Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ζακ Κωστόπουλος: Ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη στο newsit.gr – video

Ζακ Κωστόπουλος: Ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη στο newsit.gr – video

Καμία πρόθεση δεν έχει ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου να προκαλέσει τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο newsit.gr ο δικηγόρος του.

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος Χάρης Αναγνωστόπουλος, ο κοσμηματοπώλης αντέδρασε καθώς έβλεπε κάποιον να προσπαθεί να κλέψει το κατάστημά του.

Χαρακτήρισε την αντίδραση αυτή υπερβολική, όμως τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει τον Ζακ Κωστόπουλο. Εξάλλου, όπως είπε, ούτε η ιατροδικαστική έρευνα δεν έχει δείξει πως ο θάνατος επήλθε από τα χτυπήματα.

Ακούστε όσα δήλωσε

Από την άλλη ο ένας εκ των δύο συνηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου ανέφερε στο newsit.gr πως “η δικογραφία βρίσκεται στον ανακριτή και δεν έχει κλείσει. Αναμένεται απολογία του δεύτερου κατηγορουμένου, αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση και αναμένονται πειστήρια τα οποία πρέπει να συλλέξει η προανάκριση μετά από εγγραφή εντολή του κυρίου ανακριτή (μαρτυρίες, οπτικοακουστικό υλικό)”.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Νωρίτερα ο 73χρόνος κοσμηματοπώλης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης, η οποία είχε επακόλουθο τον θάνατο και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Στα δικαστήρια ήταν συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι στην οικογένεια του θύματος.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (21.09.2018) στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Ομόνοια. Ο Ζακ Κωστόπουλος επιχείρησε να ληστέψει κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος. Ωστόσο, δεν υπολόγισε την αυτόματη πόρτα ασφαλείας, η οποία έκλεισε από πίσω του.

Ο 33χρονος που εγκλωβίστηκε στο κοσμηματοπωλείο επιχείρησε να σπάσει την πόρτα με έναν πυροσβεστήρα. Δεν τα κατάφερε και στη συνέχεια έσπασε τη βιτρίνα και προσπάθησε να βγει από εκεί.
Στο αποκαλυπτικό βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας, διακρίνονται δύο άτομα να κλωτσούν τον άντρα, ο οποίος έχει τραυματιστεί από τα σπασμένα τζάμια…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις