Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζήτησαν και πήραν προθεσμία οι δικηγόροι που συνελήφθησαν για την «μαφία των φυλακών»

Μαφία φυλακών

Οι δύο δικηγόροι, εναντίον των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα για εμπλοκή στην «μαφία των φυλακών» θα απολογηθούν τη Δευτέρα.

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι δύο δικηγόροι σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα για την υπόθεση με τη «μαφία των φυλακών».

Οι δύο δικηγόροι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους για τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση των ενταλμάτων για τους δύο δικηγόρους ήρθε μετά την κατάθεση μαρτύρων ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, Ευτ. Νικόπουλο, που χειρίζεται την έρευνα για τη «μαφία των φυλακών», ανάμεσα στους οποίους είναι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ένας μάρτυρας – κλειδί που φέρεται να γνωρίζει πολλά για τις κινήσεις του κατηγορούμενου δικηγόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία συστάθηκε το 2014 και από τότε φέρονται να έχουν διενεργηθεί σωρεία αξιόποινων πράξεων, ανάμεσα στις οποίες ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, απειλές.

Για την υπόθεση ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη από τον ειδικό εφέτη ανακριτή για το αδίκημα της εκβίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δίωξη στρέφεται σε βάρος του δικηγόρου που συνελήφθη για την υπόθεση και αφορά την καταγγελόμενη εκβίαση του επιχειρηματία Αρ. Φλώρου για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της δολοφονίας του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Ο εκ των συνηγόρων του συλληφθέντος δικηγόρου, σε βάρος του οποίου είχε πραγματοποιηθεί απόπειρα κατά της ζωής του, Αλεξ. Λυκουρέζος, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, προσθέτοντας πως περιμένουν να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Νωρίτερα, ο Αρ. Φλώρος προχώρησε σε μαραθώνια κατάθεση ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, Ευτ. Νικόπουλο, που χειρίζεται την έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Energa επανέλαβε μεταξύ άλλων όσα έχει πει και στο παρελθόν για το ότι έπεσε θύμα εκβιασμού κρατουμένων που κατηγορούνται ως μέλη του επίμαχου κυκλώματος.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις