Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Το παράπονο του ΣΥΡΙΖΑ

Το παράπονο του ΣΥΡΙΖΑ

Η προεκλογική περίοδος σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου έχει ξεκινήσει με ένα ιδιαίτερο “ενδιαφέρον” για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης “συγκεκριμένης κατεύθυνσης” όπως λένε, τονίζοντας παράλληλα ότι “προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι δεν χρήζει αντίστοιχης προσοχής το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ούτε υπάρχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για τις πρωτοφανείς συγκρούσεις μεταξύ των κεντρικών στελεχών του κυβερνητικού κόμματος”.

Η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι “θα περίμενε μάλιστα κανείς ότι οι εξελίξεις μέσα στη ΝΔ θα ήταν σε πρώτο πλάνο” και θέτει το ερώτημα “Τι είναι αυτό, όμως, που διέφυγε από μεγάλο τμήμα των ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις εξελίξεις στη ΝΔ;”

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δίνεται από τα ίδια στελέχη του κόμματος με το εξής τρόπο:

Καταρχήν, τα καθόλου κολακευτικά σχόλια σχετικά με τη στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, καθώς η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι αυτό “υποτιμά τους ψηφοφόρους”, ενώ ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος με τη σειρά του κάλεσε να “μαυριστούν” από τους ψηφοφόρους, οι υποψήφιοι “δήθεν τηλεαστέρες”, οι “μαϊντανοί”, “αλεξιπτωτιστές και άλλα φρούτα”.
Το φιλοσαμαρικό site “antinews” τους κατηγορεί ως “πέμπτη φάλαγγα” και ως “μασκαράδες” oι “ευγενείς” χαρακτηρισμοί που ανταλλάσσονται μεταξύ των στελεχών της ΝΔ συμπεριλαμβάνουν και τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, που αναφέρθηκε στο “έγκλημα” Σαμαρά για τα γεγονότα του 1993.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η ΝΔ βρίσκεται σε “κατάσταση αποσύνθεσης” και εξαιτίας των “πολλαπλών αυτοδιοικητικών υποψηφιοτήτων”, καθώς σε μια σειρά περιοχών περισσότερα από ένα στελέχη της ΝΔ διεκδικούν δήμους και περιφέρειες, όπως σε Αθήνα, σε Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα.

Τελευταίο κρούσμα, σημειώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμος Πειραιά όπου υπουργός της κυβέρνησης στηρίζει την υποψηφιότητα Μώραλη, έναντι του επίσημου χρίσματος στον Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Εν κατακλείδι λένε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι “σε αντίθεση με μια εικόνα εσωκομματικών “φατριών” όπου η καθεμία παλεύει για την εξουσία στο εσωτερικό του κόμματος, “ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει την πολιτική σημασία των επερχόμενων εκλογών για τις ζωές των πολιτών και την πορεία της Ευρώπης και επιλέγει να καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά του για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με γνώμονα την ανάδειξη των συμμαχιών που έχει χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλη την προηγούμενη περίοδο, στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων, με βάση την κοινή συμπόρευση σε ένα πρόγραμμα στήριξης της ανάπτυξης και υπεράσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων”.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν και τα δικά τους εσωκομματικά προβλήματα (Καρυπίδης, Βουδούρης, Θράκη….), ωστόσο υπογραμμίζουν ότι θα περίμεναν από τα λεγόμενα και συστημικά ΜΜΕ ότι θα υπήρχε…ίση και αξιόπιστη μεταχείριση και δεν θα δημιουργούσαν εντυπώσεις εις βάρος μόνο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κατενάτσιο» Βενιζέλου σε Παπανδρέου μέχρι τις εκλογές

Κρήτη: Μήνυση στον Θεόδωρο Πάγκαλο για προσβολή της μνήμης νεκρών – Δείτε ποιος την κατέθεσε και τι αναφέρει!

Χριστοδουλόπουλος: Θα κάνω τη Μέρκελ να τραγουδάει…

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε