Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Debate στο newsit.gr: Τζανακόπουλος και Μπακογιάννη διασταύρωσαν τα ξίφη τους!

Debate στο newsit.gr: Τζανακόπουλος και Μπακογιάννη διασταύρωσαν  τα ξίφη τους!

Οι εκλογές απέχουν μια ανάσα και το newsit.gr συνεχίζει τα debate και σήμερα φιλοξένησε ένα “καυτό” πολιτικό δίδυμο με τον Νίκο Ευαγγελάτο στον ρόλο του συντονιστή. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναμετρήθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Στα debate αυτά, παίζετε σημαντικό ρόλο αφού οι πολιτικοί απαντούν και στα δικά σας ερωτήματα. Για περισσότερο από μια ώρα αναμετρήθηκαν πολιτικά στο newsit.gr η επί σειρά ετών βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός Επικρατείας,  Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η συζήτηση ξεκίνησε φυσικά από τα ελληνοτουρκικά και συνεχίστηκε με οικονομία, καθημερινότητα και ανάπτυξη.

Δείτε εδώ όλη την ιντερνετική αναμέτρηση Τζανακόπουλου – Μπακογιάννη στο newsit.gr

Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί τώρα να κάνει πολιτική δίχως τους περιορισμούς της περασμένης 4ετίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε την χώρα στην κανονικότητα και τώρα μπορεί να κάνει πολιτική δίχως τους περιορισμούς της περασμένης τετραετίας: το μήνυμα αυτό έστειλε ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Α’ Αθηνών, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε αντιπαράθεση που είχε στο newsit.gr με την πρώην υπουργό, Ντόρα Μπακογιάννη. Παράλληλα κατηγόρησε την ΝΔ ότι κλείνει το «μάτι» στην παραβατικότητα των επιχειρηματιών, επίσης ότι έχει ένα σχέδιο για την οικονομία που θα επαναφέρει τη χώρα στην κατάσταση του 2009 και του 2014.

Σε παρατήρηση αναγνώστη ότι πληρώνει το 72% του εισοδήματός του σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι οι φορολογικοί συντελεστές με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει και μειώνονται. Ο νόμος 4387 για τις ασφαλιστικές εισφορές συνέδεσε τις εισφορές με το πραγματικό εισόδημα, είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι αυτό είχε αποτέλεσμα για το 80% των επαγγελματιών να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Όσο για τη φορολογία, σχετίζεται με την κατάσταση που παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση, παρατήρησε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Τώρα βρισκόμαστε στην θέση να κάνουμε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις σε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες. Αποφασίστηκε ήδη μέχρι 20.000 ευρώ κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση του ΦΠΑ σταδιακά μείωση και του φόρου εισοδήματος, μείωση του ΕΝΦΙΑ. Μπορούμε να τα κάνουμε όμως αυτά από την στιγμή που φέραμε τα δημοσιονομικά σε μία τάξη».

Απαντώντας στη Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις χρεοκόπησαν την χώρα, στη συνέχεια δεν πέτυχαν κανέναν οικονομικό στόχο και άφησαν την χώρα χρεοκοπημένη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τις συντάξεις ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «για πρώτη φορά και μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία φέραμε σε κατάσταση βιωσιμότητας και κάναμε διαχειρίσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Επιπλέον έχουμε καταφέρει να μην εφαρμοστεί η προσωπική διαφορά, ενώ υπάρχει πρόνοια και μέριμνα ώστε οι άνθρωποι που έχουν 15 και 20 χρόνια δουλειάς να πάρουν και εκείνοι σύνταξη».

Απευθυνόμενος προς την κυρία Μπακογιάννη είπε: «Ξέρουμε ότι δεν έχετε μάθει τίποτε από το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός πολλές φορές στο παρελθόν σας καταδίκασε και συνεχίζετε να επιδεικνύετε αλαζονεία».

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη, υπογράμμισε ότι «έχουμε μια διαφορετική θέση από τη ΝΔ που θεωρεί ότι για να υπάρχει επενδυτικό κίνητρο πρέπει να συντριβεί η εργασία». Εξήγησε δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης «μιλάει για επταήμερη εργασία, λέει ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι ιδεοληψία της Αριστεράς, κλείνει το “μάτι” στην παραβατικότητα με τις πρόσφατες δηλώσεις του». Επιπλέον πρόσφατα στέλεχος της ΝΔ προπηλάκισε επιθεωρητή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας χωρίς να υπάρξει καταδίκη από τη ΝΔ.

«Η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει μία κατάσταση που θα οδηγήσει την χώρα στις συνθήκες που ήταν το 2009 και το 2014. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δημιουργήσει περαιτέρω ελαστικότητα της αγοράς εργασίας, παρόμοια με εκείνη του Όρμπαν στην Ουγγαρία», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος. Σε παρατήρηση της κυρίας Μπακογιάννη ότι αυτά είναι «αηδίες», ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Γίνεστε προσβλητική, ο κ. Μητσοτάκης λέει αηδίες». Κλείνοντας ανέφερε ότι «η ΝΔ νομίζει ότι έχει αναβαπτιστεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και ότι όλα ξεκινούν από την αρχή. Όμως όλα αυτά που λέει και υπόσχεται, σχετίζονται με το ότι η παρούσα κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια που οι δικές της κυβερνήσεις μας οδήγησαν».

Μπακογιάννη: Θα περίμενα πριν το ΚΥΣΕΑ ο πρωθυπουργός να ενημερώσει τον Μητσοτάκη

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στην οικονομία και το ασφαλιστικό άσκησε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ και υποψήφια βουλευτής στο Νομό Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη, στο debate που είχε με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, στο Newsit.gr.

Ξεκινώντας όμως από το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία, «τo ΚΥΣΕΑ συγκαλείται για συγκεκριμένους λόγους, δεν είναι όργανο άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Το ΚΥΣΕΑ συγκαλείται για να πάρει κάποιες αποφάσεις που έχουν σχέση με συγκεκριμένες στρατιωτικές δράσεις. Η συνάντηση πρωθυπουργού, υπουργού Εξωτερικών και υπουργού Άμυνας είναι κάτι αυτονόητο. Το ότι εκλήθη το ΚΥΣΕΑ το απόγευμα της Κυριακής είχε έντονο τον επικοινωνιακό χαρακτήρα του θέματος. Αν δε, υπήρχε κάποια σοβαρή πληροφορία την οποία είχε ο πρωθυπουργός, θα περίμενα πριν από το ΚΥΣΕΑ να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η επαφή της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι μηδενική. Αυτό δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια».

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ενδεχόμενο για θερμό επεισόδιο, βεβαίως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος του ατυχήματος λόγω της έντασης στο Αιγαίο σημείωσε και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα πρέπει να έχει μια μακροπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη στρατηγική με την Τουρκία».
Παράλληλα, η κυρία Μπακογιάννη επέμεινε ότι η μεγάλη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα και άρα δεν τίθεται θέμα συνεκμετάλλευσης, ενώ τόνισε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Ο στόχος της αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ είναι η δημιουργία ενός εθνικού μετώπου, η χάραξη στρατηγικής με βάση τα νέα δεδομένα στην περιοχή». Επισήμανε ακόμη ότι με βάση το διεθνές δίκαιο είμαστε πανίσχυροι και η Τουρκία σήμερα βρίσκεται εν αδίκω. «Πιστεύω ότι θα το σκεφτεί δύο φορές ο Ερντογάν να κάνει κάτι το οποίο θα φέρει απέναντί του όλη τη διεθνή κοινότητα» είπε. Επανέλαβε ότι ήταν αποτυχημένη η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και επίσης ήταν αποτυχημένη η επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα διότι ήταν απολύτως απροετοίμαστες.

Η Ντόρα Μπακογιάννη για την επιβάρυνση της μεσαίας τάξης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο κ. Τσακαλώτος εξήγγειλε τη μείωση της προκαταβολής φόρου όταν η κυβέρνησή του την αύξησε στο 100% του φόρου που προκύπτει. Ανακοίνωσε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 και ακύρωσε τη ψηφισμένη διάταξη που προέβλεπε την κατάργηση της εισφοράς για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, τους οποίους προφανώς, όπως είπε, η κυβέρνηση τους θεωρεί πλούσιους. Επίσης, «καταργήσατε τη διάταξη που προέβλεπε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και τώρα την ξαναϋπόσχεστε», παρατήρησε απευθυνόμενη στον κ. Τζανακόπουλο. Ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Χουλιαράκης υπεραμύνθηκαν της πολιτικής της υψηλής φορολογίας για να πετύχουν τα υπερπλεονάσματα, τόνισε επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης δήλωσε για το νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό ότι έχει μία δομική αδικία. Εξισώνει αυτούς που δούλεψαν 35 και παραπάνω χρόνια με αυτούς που δούλεψαν 15 χρόνια. Επιβραβεύει επίσης τη μη εργασία. «Η δική μας φιλοσοφία είναι διαφορετική και για αυτό θα τον αλλάξουμε» σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω μείωση σύνταξης. Επισήμανε ότι ο μεγάλος στόχος είναι η μεγέθυνση της οικονομίας, και τόνισε ότι σε μια εποχή παχέων αγελάδων για την Ευρώπη στερηθήκαμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, για το Ελληνικό η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα ξεκινήσει το άμεσα.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις