Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Εμείς τα πλεονάσματα τα επιστρέψαμε στον λαό

Εκλογές 2019 – Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Εμείς τα πλεονάσματα τα επιστρέψαμε στον λαό

Βack to back τηλεοπτικές εμφανίσεις για τον Αλέξη Τσίπρα.
«Αυτοί που βούλιαξαν την χώρα κάνουν τώρα τους σωτήρες».
Παρακολουθήστε την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1.

Ακόμα μια τηλεοπτική εμφάνιση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Μετά την μεταμεσονύχτια συνέντευξη στο Kontra, ο πρωθυπουργός μίλησε στον ΑΝΤ1. Όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές οι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν ό,τι μπορούν για να πυκνώσουν τις εμφανίσεις τους και να πείσουν τους αναποφάσιστους οι οποίοι απ’ ότι φαίνεται τόσο από τα όσα λένε τα κομματικά επιτελεία, όσο και από τις δημοσκοπήσεις θα είναι πολλοί και ίσως να κρίνουν το αποτέλεσμα.

Ο πρωθυπουργός αποκάλεσε γούρι του τον παρουσιαστή και στην συνέχεια είπε ότι το μέλημά του είναι να μετατρέψει την ευημερία των αριθμών σε ευημερία των πολιτών.

Αναφερόμενος στην 13η σύνταξη όπως την αποκαλεί, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι είναι λαϊκισμός και ανέφικτη. Στο ερώτημα γιατί δόθηκε τώρα, ο κ. Τσίπρας είπε: οι ανακοινώσεις μου είχαν δυο σκέλη στο Ζάππειο. Κάποια μέτρα για το 2019 και κάποια άλλα για το 2020 και 2021. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα πλεονάσματα είπε: «εμείς το περίσσευμα θα το δώσουμε στους πολλούς και όχι στους λίγους».

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι στόχος είναι να μειωθεί στοχευμένα και όχι σε αυτούς με τις off shore και τις πισίνες. Κάνοντας μια μικρή αυτοκριτική είπε ότι «η κυβέρνηση έκανε τα λάθη της και τα σωστά της έβγαλε όμως την χώρα από τα μνημόνια». Χαρακτήρισε την ψήφο της Κυριακής ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης. «Είναι ή ψήφος εμπιστοσύνης, ή ψήφος ακύρωσής τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στο τέλος του χρόνου είπε θα έχουμε μια εικόνα για το αν θα έχει αυξηθεί η κατανάλωση. Υποστήριξε ότι δεν είναι προεκλογικές οι παροχές και τώρα που έχουμε την βεβαιότητα από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τώρα ανακοίνωσε τις παροχές. Είπε ακόμα ότι έχει ήδη καταθέσει στους Ευρωπαίους τη μη μεόωση του αφορολόγητου και θα έρθει πριν από τις εκλογές.

«Είμαστε πολύ κοντά στο τέλος της τετραετίας. Είναι πολύ κοντά δεν έχει σημασία και αξία αυτό», είπε όταν ρωτήθηκε αν θα κάνει πρόωρες εκλογές.

Δείτε την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις