Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Περίεργη δήλωση του Μίχαελ Ροτ για τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα

Περίεργη δήλωση του Μίχαελ Ροτ για τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα

Ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μίχαελ Ροτ μπορεί να είπε ότι δεν θέλει να αναμειχθεί στα εσωτερικά της Ελλάδας αλλά η δήλωσή του κάθε άλλο παρά αυτό δείχνει.

Είπε επί λέξει ο Μίχαελ Ροτ: «Δεν θέλω να διατυπώσω εικασίες, αλλά δείτε σε πόσο άσχημη θέση βρισκόταν η Σοσιαλδημοκρατία στην Ιρλανδία πριν από μερικούς μήνες. Στο μεταξύ, κατάφερε να κατακτήσει, αν και με μικρή διαφορά, την πρώτη θέση».

Και ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συνέχισε ενόψει των ελληνικών εθνικών εκλογών σε συζήτηση με ομάδα δημοσιογράφων στο Υπουργείο Εξωτερικών: «Χωρίς να θέλω να αναμειχθώ στα εσωτερικά της Ελλάδας δεν θεωρώ ότι το πολιτικό τοπίο που δημιουργήθηκε με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα παραμείνει απαραίτητα ως έχει».

«Οι Πρέσπες δεσμεύουν κάθε ελληνική κυβέρνηση»

Η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά σύμφωνα με τον σοσιλαδημοκράτη πολιτικό «μια πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία της εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης». Απαντώντας σε ερώτηση της Deutsche Welle για το ποια στάση αναμένει ότι θα τηρήσει η Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Ροτ αναφέρει: «Θεωρούμε δεδομένο ότι η όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει θα σταθεί στο ύψος της ευθύνης της για ειρήνη, σταθερότητα και συμφιλίωση στην περιοχή. Σε αυτό, η Συμφωνία των Πρεσπών διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο».

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις