Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

16,9 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για έργα στις πυρόπληκτες περιοχές

16,9 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για έργα στις πυρόπληκτες περιοχές

Το ποσό των 16,9 εκατομμυρίων ευρώ για αντιδιαβρωτικά – αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές των δήμων Ραφήνας – Πικερμίου, Μαραθώνος και Μεγαρέων θα διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής.

Η κίνηση από την  Περιφέρεια Αττικής αφορά ουσιαστικά τους  δήμους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου και με την πράξη αυτή θα ξεκινήσουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις αντιδιαβρωτικής προστασίας στις πυρόπληκτες περιοχές από την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής.

Η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, είχε παρέμβει με επιστολή της (4/09/2018) προς τη Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού της Εφαρμογής (ΕΥΣΕ) της Εθνικής Αρχής Συντονισμού, εξασφαλίζοντας την ένταξη των έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες από την αποκεντρωμένη διοίκηση, που είναι αρμόδια για την εκτέλεσή τους.

Πρόκειται για έργα αναγκαία «προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν κατά το δυνατόν οι συνέπειες της διάβρωσης του εδάφους και των πλημμυρικών φαινομένων από τα οποία κινδυνεύουν άμεσα οι οικισμοί και ιδιαίτερα όλη η παραλιακή ζώνη, στην οποία καταλήγουν πολλά ρέματα και μεγάλη ποσότητα βρόχινων νερών των λεκανών απορροής στις περιοχές, επισημαίνει ο συντονιστής της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, σε σχετικά έγγραφά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις