Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Allou Fun Park: Τα δύο προβλήματα που οδήγησαν στο ατύχημα

Allou Fun Park: Τα δύο προβλήματα που οδήγησαν στο ατύχημα

Μια λανθασμένη τοποθέτηση βασικού εξαρτήματος, αλλά και η προβληματική αντλία νερού που οι υπεύθυνοι της λειτουργίας του παιχνιδιού ”La Isla” δεν παρατήρησαν ή δεν φρόντισαν να διορθωθούν, είναι τα πρώτα ευρήματα του διορισμένου εμπειρογνώμονα τα οποία μπορεί να προκάλεσαν το ατύχημα της 6ης Σεπτεμβρίου στο Allou Fun Park στο οποίο τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία για την ασφάλεια της κατασκευής το πρώτο σφάλμα είναι ότι ο αισθητήρας νερού που ανιχνεύει την ποσότητα νερού, τοποθετήθηκε πολύ κοντά στο σημείο που «σκάει» η βάρκα από ύψος στο νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο πραγματογνώμονας στην έκθεση του αναφέρει ότι «λόγω της θέσης που αυτός (οι) είναι τοποθετημένος (οι) – ήτοι στο σημείο που καταλήγει μετά την πτώση της η βάρκα- που έχει σαν επακόλουθο την εκτίναξη πολλών νερών» και παράλληλα «λόγω του ότι δεν φέρει καμία επικάλυψη για προστασία από τα νερά, μετά από κάποια χρήση το σημείο των ακροδεκτών του να διαβρέχεται και να δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο αγώγιμος δρόμος μεταξύ των ακροδεκτών επιφανειακά και όχι μέσω των βυθισμένων ηλεκτροδίων. Όπως περιγράφεται «ως εκ τούτου δίδεται ψευδές σήμα στην συσκευή ελέγχου (controller) και δεν διακόπτεται η λειτουργία της κατασκευής στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο έχει πέσει η στάθμη νερού στο κανάλι».

Για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος ο πραγματογνώμονας προτείνει «την επιμελή εξασφάλιση επαρκούς στεγανότητας των ακροδεκτών των ηλεκτροδίων, με την κατάλληλη κάλυψή τους, με την αύξηση της ευαισθησίας τους και σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη και δεύτερου εν σειρά αισθητήρα, διασφαλίζει την για οποιονδήποτε λόγο δυσλειτουργία του πρώτου».

Το δεύτερο εύρημα έχει να κάνει με το μεγάλο άνοιγμα στο σωληνάκι που τροφοδοτεί με νερό την κατασκευή, με συνέπεια στο συγκεκριμένο σημείο να είναι εύκολο να εισέλθουν σκουπίδια και άλλα αντικείμενα. «Η είσοδος νερού στην δεύτερη αντλία (όπου συνέβη και το ατύχημα), έχει αρκετά μεγάλο άνοιγμα σε ένα σημείο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να “ρουφήξει” κάποιο ευμέγεθες σκουπίδι, ικανό να περιορίσει την παροχή εξόδου της, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της στάθμης νερού στο αντίστοιχο κανάλι».

Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα η επίλυση του προβλήματος θα μπορούσε έρθει με την τοποθέτηση καταλληλότερων φίλτρων τα οποία θα απέτρεπαν την εισροή σκουπιδιών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις