Ελλάδα

Ανακοινώνονται τέλη Αυγούστου οι βάσεις

Θέμα χρόνου είναι πλέον, όλα δείχνουν ότι την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου οι βάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα ανακοινωθούν

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου (27 έως 31) αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για τα τμήματα των πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων.
 
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας θα είναι έτοιμες να γνωστοποιήσουν τις βάσεις εισαγωγής τις τελευταίες 5 ημέρες του Αυγούστου, με πιθανότερη ημερομηνία τη Δευτέρα 27/8.
Οι χιλιάδες υποψήφιοι που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει να κάνουν υπομονή για περίπου 10 ακόμη ημέρες προκειμένου να μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται και να κάνουν τον προγραμματισμό τους.
Αρκετοί γονείς έχουν ξεκινήσει ήδη να ρωτάνε πού κυμαίνονται οι τιμές σπιτιών σε πόλεις που έχουν ελπίδες να εισαχθούν τα παιδιά τους, ώστε να δουν εάν αντέχουν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος ενός επιπλέον σπιτιού. Αλλωστε, το φετινό μηχανογραφικό δελτίο συμπληρώθηκε από τους υποψηφίους με γνώμονα την οικονομική κρίση. Οι περισσότεροι έβαλαν ψηλά στη λίστα σχολές που εδρεύουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους, γεγονός που μεγαλώνει τον ανταγωνισμό στα κεντρικά τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Οσον αφορά τις εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής, δεν αλλάζει κάτι δραματικά σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Ανοδος αναμένεται για την πλειονότητα των σχολών που εντάσσονται στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Νομικές, Φιλολογικές, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικές κ.ά.), ενώ αντίθετα τα ξενόγλωσσα τμήματα θα υποχωρήσουν εξαιτίας των χειρότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών.
Οσοι έχουν επιλέξει Φυσικομαθηματικές σχολές του 2ου επιστημονικού πεδίου, θα πρέπει να αναμένουν αισθητή πτώση, η οποία θα είναι μεγαλύτερη για τα περιφερειακά ιδρύματα. Σημαντική πτώση θα υπάρξει και στα πολυτεχνικά τμήματα, η οποία θα είναι μικρότερη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Αναφορικά με τις Ιατρικές σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στα ύψη και δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρξει οριακή άνοδος.
Στα περσινά επίπεδα, θα κυμανθούν οι βάσεις στα οικονομικά τμήματα, ενώ για ορισμένα περιζήτητα ίσως υπάρξει άνοδος εξαιτίας και των πολύ καλών επιδόσεων στο μάθημα αυξημένης βαρύτητας Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
Εν τω μεταξύ, στις 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο «κουδούνι» στα σχολεία όλης της χώρας, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.Οι επαναληπτικές εξετάσεις κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου προγραμματίζονται και ολοκληρώνονται από τις 3 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2012 σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πάντως η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με απεργίες αφού στις 12 Σεπτεμβρίου απεργούν οι δάσκαλοι…

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σκηνικό ντροπής στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής: 40 κακοποιημένα παιδιά βρίσκονται «παρκαρισμένα»
Οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων είναι αποδεκατισμένες και συναντούν «τοίχο» στην προσπάθεια να μεταφέρουν τα παιδιά σε δομές φιλοξενίας, λέει η ΠΟΕΔΗΝ
Νοσοκομείο
«Υποκλίθηκα στον Ράμα για τα λόγια που είπε για την Κέρκυρα» υποστηρίζει ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης
«Να διευκρινίσω πως δεν κλήθηκα σε προεκλογική ομιλία του κ. Ράμα. Προσκλήθηκα σε μια σημαντική γιορτή για την έναρξη του τουρισμού» είπε χαρακτηριστικά
Ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης
«Στην Κωνσταντινούπολη περιμένουμε σεισμό 7,8 Ρίχτερ που θα ισοπεδώσει το 33% των κτιρίων» προειδοποιεί ο Ευθύμιος Λέκκας
«Εκείνο που με φοβίζει περισσότερο στην Κωνσταντινούπολη είναι η ανθρώπινη έκθεση που είναι 17 εκατομμύρια μέσα σε έναν στενό χώρο», επισημαίνει ο Ευθύμιος Λέκκας
Ο εμβληματικός ναός της Αγίας Σοφίας στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης 15
Έρχονται και άλλες συλλήψεις για «γρηγορόσημα» στα κτηματολογικά γραφεία – Τα ψηφιακά εργαλεία της αστυνομίας «πρόδωσαν» τους 9
Μάλιστα, στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μπει και κτηματολογικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη για το «γρηγορόσημο»
Πολυκατοικίες