Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ανυπολόγιστες καταστροφές στην Πρέβεζα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Για πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα μιλούν οι κάτοικοι της Πρέβεζας. Οι καταστροφές είναι μεγάλες…

 κυρίως στους δρόμους αλλά και σε σπίτια από κατολισθήσεις.

Το παραλιακό κομμάτι έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα, ενώ στον δήμο Θεσπρωτικού κινδυνεύουν σπίτια.

Προβλήματα από τις κατολισθήσεις υπάρχουν και στον εθνικό δρόμο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στην γέφυρα της Δέσπως. Απόψε κλείνει ο δρόμος , προς αποφυγή τραυματισμών. 
Στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο προς Τζουμέρκα, Κόνιτσα, Πάδες, Άρματα κ.λ.π.

Στο νομό Ιωαννίνων σε ιχθυοτροφείο του Τερόβου, από υπερχείλιση του Λούρου, υπήρξαν προβλήματα χωρίς να σημειωθούν καταστροφές μέχρι τώρα, ενώ κάποιοι ιχθυοτρόφοι εγκλωβίστηκαν στις μονάδες τους χωρίς όμως να κινδυνεύουν. Για κάθε ενδεχόμενο στην περιοχή αυτή βρίσκονται μονάδες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.
 
Πτώση κλαδιών, από τον ισχυρό άνεμο, έγινε μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Επιδαύρου στην Άνω Τούμπα, αλλά και στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στο ύψος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.
Στην πρώτη περίπτωση έσπασαν τα τζάμια σε 3 Ι.Χ ενώ προκλήθηκαν και μεγάλες ζημιές σε αυτά. Στην δεύτερη περίπτωση σοβαρές ζημιές έγιναν από την πτώση σε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον δρόμο.
Στην Θάσο συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό ψαρά. (Σχετικό άρθρο)
 
Με το πρώτο φως της ημέρας, συνεχίζονται σήμερα για 3η ημέρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 42χρονου αγνοούμενου στην Αριδαία της Πέλλας . Ο 42χρονος αγνοείται από την Κυριακή το πρωί, όταν το όχημα που οδηγούσε η σύζυγός του, και στο οποίο επέβαινε και η 17χρονη κόρη του. Προσπάθησαν να διασχίσουν τον ποταμό «Μπέλιτσα», όμως το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Τόσο η μητέρα όσο και η κόρη κατόρθωσαν να βγουν στην όχθη του ποταμού.
 
Ισχυρές καταιγίδες και βροχές περιμένουμε και σήμερα σε όλη την χώρα και κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
 
Οι άνεμοι θα είναι δυνατοί μέχρι και τα 8 αλλά και 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε