Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Απεργούν οι ασφαλιστές στις 6 Νοεμβρίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στη γενική πανεργατική απεργία στις 6 Νοεμβρίου 2013, θα συμμετάσχει η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ).

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως, ενώ στην ίδια ανακοίνωση σχολιάζει αρνητικά τη θέση τής Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) να μην προσέλθει σε διάλογο για την υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρει ότι «η ΟΑΣΕ, με πρόσκληση που έστειλε στην ΕΑΕΕ, κάλεσε τους εργοδότες σε διάλογο για την υπογραφή νέας κλαδικής ΣΣΕ. Η απάντησή τους, δια μέσου της ΕΑΕΕ, ήταν ότι δεν αποτελούν εργοδοτικό σωματείο αλλά επαγγελματικό και δεν υποχρεούνται να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους για τα εργασιακά θέματα και για μια ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα ισχύει για όλο τον κλάδο».

Η ΟΑΣΕ αναφέρεται στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών για το πρώτο εξάμηνο του 2013 επισημαίνοντας ότι «οι ασφαλιστικές εταιρείες παρουσίασαν μια πρωτόγνωρη κερδοφορία που δείχνει ότι συνολικά θα ξεπεράσει φέτος το μισό δισ. ευρώ».

«Αυτά τα κέρδη παρουσιάζουν, τα στελέχη των εταιρειών μας στους μετόχους τους, ως αποτέλεσμα των ικανοτήτων τους. Όμως, η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο μέρος τους βγήκε από τις μειώσεις του κόστους εργασίας, είτε απευθείας από την αμοιβή μας είτε από την αντικατάσταση απαραίτητων εργαζομένων με φτηνούς ενοικιαζόμενους και εξωτερικές αναθέσεις εργασιών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμποροϋπαλληλοι: “Ποτέ την Κυριακή” – Πορεία στους δρόμους της Αθήνας (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Ανοιχτά μαγαζιά: Φωνές, αντιδράσεις και.. απεργία

Ραντεβού με τα… τέλη κυκλοφορίας από αύριο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε