Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

“Απόφαση – έκπληξη” για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ

“Απόφαση – έκπληξη” για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ

Την έκπληξή τους για την απόφαση να μην προφυλακιστούν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος, εκφράζουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης που μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις από το περασμένο Σάββατο. 

Με τον τίτλο «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αφέθηκαν ελεύθεροι εν όψει της δίκης», σχολιάζει η ιστοσελίδα του Reuters την απόφαση των εισαγγελέων και ανακριτών για την προφυλάκιση ή μη των κατηγορουμένων.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου πρόκειται για μια απόφαση που εκπλήσσει και ταυτόχρονα κάνει πιο περίπλοκες τις προσπάθειες της κυβέρνησης να περιορίσει τη δράση της οργάνωσης, μετά μάλιστα την δολοφονία ενός αντιφασίστα μουσικού της «ραπ» από οπαδό της.

Η γαλλική “Liberation” αναφερόμενοι στους τρεις βουλευτές που αφέθηκαν ελεύθεροι, σχολιάζει την επίθεση στους δημοσιογράφους και, μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Η τραγωδία έχει συγκλονίσει την Ελλάδα, αναγκάζοντας την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές να δράσουν κατά της Χρυσής Αυγής, που τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει τις βίαιες επιθέσεις σε μετανάστες και αριστερούς, μένοντας ατιμώρητη.

«Ο δικαστής άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τρεις βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή» γράφει η ισπανική El Pais, η οποία παραθέτει και τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ότι η αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους δεν σημαίνει ότι απορρίπτεται το κατηγορητήριο.

Από την πλευρά της, η publico.es γράφει: “Τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για συμμετοχή σε συμμορία. Οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και τους απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ώρα του αρχηγού – Στον ανακριτή στις 15:30 ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Με απειλές και… κλωτσιές, ελεύθεροι με όρους Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος

Νεο επεισόδιο! Μίχος – Παναγιώταρος σε δημοσιογράφους: Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε

Δεν είπε λέξη ο Κασιδιάρης βγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ

Σφαλιάρα και κλοτσιά από τον Κασιδιάρη σε εικονολήπτη και φωτογράφο

Παναγιώταρος σε δημοσιογράφους: Τώρα θα δείτε σιχάματα! – ΒΙΝΤΕΟ

Παγωμάρα στην κυβέρνηση στο άκουσμα της αποφυλάκισης των τριών της Χρυσής Αυγής

Ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους οι Κασιδιάρης, Μίχος και Παναγιώταρος – Προφυλακίζεται ο Λαγός – Τελικά τα στοιχεία δεν ήταν “δεμένα”

Καρέ καρέ η αποχώρηση Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Μίχου από την Ευελπίδων…

Χρυσόγονος στο Newsit: Δυσάρεστη η σημερινή εξέλιξη

Reuters: Έκπληξη από την απόφαση για Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Μίχο

Αυτοί σκότωσαν τον Παύλο – Μάρτυρας έδωσε έξι ονόματα για τη δολοφονία Φύσσα

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε