Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Απόγνωση στους αγρότες από το εμπάργκο – Ποιοί θα αποζημιωθούν

Απόγνωση στους αγρότες από το εμπάργκο – Ποιοί θα αποζημιωθούν

Η κυβέρνηση δρομολογεί έκτακτες εξαγωγές και προωθεί ποσότητες προϊόντων σε εσωτερική κατανάλωση για να αντιμετωπιστεί το ρωσικό εμπάργκο. Αποζημιώσεις εφόσον υπάρξουν ζημιές.

Τα προβλήματα από το ρωσικό εμπάργκο συνεχίζονται και η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να μην πάνε στα… σκουπίδια 610 χιλιάδες τόνοι οπωροκηπευτικών.

Ήδη έχει ξεκινήσει να δρομολογεί έκτακτες εξαγωγές, ενώ μέρος των προϊόντων θα προωθηθεί και για εσωτερική κατανάλωση.

Εφόσον, υπάρξουν ζημιές πάντως, έχουν ήδη προαναγγελθεί σχετικές αποζημιώσεις, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το πρόβλημα είναι ότι έρχονται ακόμα πιο σημαντικά προϊόντα για τις ελληνικές εξαγωγές, όπως είναι το μήλο, το ακτινίδιο, το δαμάσκηνο και άλλα.

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη μεταξύ παραγωγών της Μακεδονίας και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Καρασμάνη.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε διπλωματικό επίπεδο οι οποίες αναμένει να αποδώσουν καρπούς τόσο σε επίπεδο ΕΕ, όσο και σε επίπεδο Ρωσίας, τα αναμενόμενα για τα ελληνικά προϊόντα θετικά αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθησυχαστικό το υπουργείο Εξωτερικών για το εμπάργκο της Ρωσίας – Τι μέτρα θα πάρει για να μην πάνε στα σκουπίδια τόνοι προϊόντων

Μόνη χαρούμενη η Τουρκία από το ρωσικό εμπάργκο!

Στην Ευρωβουλή οι αποζημιώσεις των αγροτών από το ρωσικό εμπάργκο

Θάνατος για αγρότες και εξαγωγείς από το εμπάργκο – Έκλεισαν τα ρωσικά σύνορα – Επιστρέφουν οι νταλίκες και σαπίζουν τα προϊόντα

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε