Σάββατο, 18 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ασφαλιστικό: ΠΑΜΕ και αγρότες έστειλαν “μήνυμα” για την Κυριακή! 10.000 διαδηλωτές στην πορεία (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ασφαλιστικό: ΠΑΜΕ και αγρότες έστειλαν “μήνυμα” για την Κυριακή! 10.000 διαδηλωτές στην πορεία (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό. Κλειστές παρέμειναν για ώρες οι οδοί Πανεπσιτημίου, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας, ωστόσο πλέον έχουν δοθεί ξανά στην κυκλοφορία. Ανανέωση του ραντεβού για αύριο, Κυριακή.

Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ και των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, κατά του ασφαλσιτικού νομοσχεδίου, που ψηφίζεται το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή. Δυναμικό παρών με περισσότερους από 10.000 διαδηλωτές να στέλνουν το “μήνυμά” τους στην κυβέρνηση και να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Κυριακή.

 

Χιλιάδες κόσμου

Περισσότεροι από 10.000 συμμετείχαν στην πορεία που κατέληξε έξω από τη Βουλή, όπου συνεχίζεται η συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Κλειστές παρέμειναν οι οδοί Πανεπσιτημίου, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας, ενώ περίπου στις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία, μετά την αποχώρηση των διαδηλωτών.

Στην πορεία συμμετείχαν Εργατικά Συνδικάτα, Συνδικάτα Εργαζομένων ΟΤΑ, η Ένωση Αποστράτων, καθώς και αγρότες κυρίως από τη Θεσσαλία. 

Το παρών έδωσε και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Εργατιά – αγροτιά, μια φωνή, μια γροθιά. Αυτό το σύνθημα υλοποιείται σήμερα, αυτές τις μέρες εδώ στην Αθήνα, που περνάνε τα αντιλαϊκά μέτρα – λαιμητόμοι. Η κοινωνική συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων των πόλεων είναι η μόνη διέξοδος με κατεύθυνση ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, ενάντια σε αυτή τη σαπίλα γύρω μας, ενάντια στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και όλων αυτών που κάνουν τις ζωές των ανθρώπων να υποφέρουν, να μη μπορούν να ζουν τις οικογένειές τους εδώ στις πόλεις, στα χωριά, στην ύπαιθρο σε όλη την Ελλάδα. Αγώνας λοιπόν μέχρι τέλους, μέχρι την τελική νίκη”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην πορεία συμμετείχαν παράλληλα μέλη της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως στην κοινωνία υπάρχει οργή και αγανάκτηση.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του αρχηγού της ΛΑΕ

Ακόμη, το παρών έδωσαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και άλλων κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε