Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Blue Horizon: Αδιανόητη ταλαιπωρία για 930 επιβάτες – Θα φτάσουν από Κρήτη – Πειραιά στις 12:00

Blue Horizon: Αδιανόητη ταλαιπωρία για 930 επιβάτες – Θα φτάσουν από Κρήτη – Πειραιά στις 12:00

Το ταξίδι από το Ηράκλειο της Κρήτης για τον Πειραιά με το πλοίο Blue Horizon εξελίχθηκε σε… Οδύσσεια για τους 930 επιβάτες του, που θα φτάσουν στον προορισμό τους με έξι ώρες καθυστέρησης, το μεσημέρι της Τρίτης (09.08.2022) αντί για τις 06:00 το πρωί.

Αιτία της ταλαιπωρίας είναι η βλάβη που παρουσιάστηκε στο πλοίο Blue Horizon στη δεξιά κύρια μηχανή, λίγο αφού είχε ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής από την Κρήτη προς τον Πειραιά. Ήταν λίγο πριν από τις 23:00 όταν ανακοινώθηκε στους επιβάτες ότι το πλοίο είχε μηχανική βλάβη και γι’ αυτό έπλεε με μειωμένη ταχύτητα.

Το Blue Horizon ξεκίνησε κανονικά στις 21:00 όπως ήταν προγραμματισμένο το δρομολόγιό του από το λιμάνι του Ηρακλείου για τον Πειραιά, με 930 επιβάτες και 102 μέλη πληρώματος. Περίπου στις 21:45, όμως, έγινε η πρώτη ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του πλοίου ότι υπήρχε μηχανική βλάβη και γι’ αυτό ο πλους γινόταν με μειωμένη ταχύτητα.

Το ίδιο μήνυμα ακούστηκε και σχεδόν δυο ώρες αργότερα και περίπου τα μεσάνυχτα υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις από τους επιβάτες που ζητούσαν ενημέρωση. Ειδικά όταν έγινε γνωστό ότι το πλοίο θα φτάσει στον Πειραιά στις 12:00, τότε έγιναν ακόμη πιο έντονες οι αντιδράσεις.

Μέλος του πληρώματος είπε στους επιβάτες ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε μια ώρα μετά την αναχώρηση του Blue Horizon από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις