Ελλάδα

Δημόσιο: 667.733 είναι οι υπάλληλοι σε όλους τους τομείς

Σε 667.733 άτομα ανερχόταν το σύνολο του προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού την 1η Οκτωβρίου του 2012, σύμφωνα με στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από αίτημα του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλου.

Από τους 667.733 υπαλλήλους, οι 571.123 είναι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου, δικαστικοί λειτουργοί και δημόσιοι λειτουργοί.
Οι 54.646 είναι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι 35.782 είναι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι 3.957 υπάλληλοι είναι συμβασιούχοι μίσθωσης έργου, οι 1.171 είναι ωρομίσθιοι και ημερομίσθιοι και οι 1.054 είναι μετακλητοί.

Στις 29.2.2012, το σύνολο του προσωπικού ήταν 685.309 υπάλληλοι (σ.σ. την 1.10.2012 ήταν 667.733 δηλαδή 17.576 λιγότεροι). Από αυτούς οι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου, οι δικαστικοί λειτουργοί και οι δημόσιοι λειτουργοί ανέρχονταν σε 581.349, οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ανέρχονταν σε 54.611, οι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε 42.729, οι συμβασιούχοι μίσθωσης έργου σε 4.398, οι ωρομίσθιοι/ημερομίσθιοι σε 1.162 και οι μετακλητοί σε 1.060.

Προσλήψεις το 2012

Για τον αριθμό των προσλήψεων στη Γενική Κυβέρνηση ανά κατηγορία από την 1.1.2012 έως την 31.10.2012, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενημερώνει ότι ως προς το τακτικό προσωπικό (Μόνιμοι και ΙΔΑΧ), κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα υπήρξαν 3.793 νέες καταχωρήσεις στη βάση δεδομένων του υπουργείου, 393 καταχωρήσεις για μεταφορές και εντάξεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου από φορείς καθώς και 70 καταχωρήσεις για επαναφορά στην υπηρεσία υπαλλήλων που είχαν προηγουμένως παραιτηθεί προκειμένου να συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012.

Συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου

Ως προς το προσωπικό με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και συμβάσεις μίσθωσης έργου στον τακτικό προϋπολογισμό, από 1.1.2012 έως 31.10.2012 χορηγήθηκαν 29.041 εγκρίσεις. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι μετακλητοί υπάλληλοι.

Εργασία με δικαστικές αποφάσεις

Από το έγγραφο προκύπτει επίσης ότι ο αριθμός των υπηρετούντων τακτικών υπαλλήλων, δηλαδή μονίμων και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από 1.1.2012 έως 1.10.2012 που εισήχθησαν με δικαστικές αποφάσεις στην Κεντρική Κυβέρνηση και τους ΟΤΑ ανέρχεται σε 139 τακτικούς υπαλλήλους.

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είχε απαντήσει εγγράφως τον περασμένο Νοέμβριο και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωνε ότι ο αριθμός των νέων εγγραφών προβλέψεων θέσεων υπαλλήλων και η μεταφορά πιστώσεων από το κονδύλι για νέους διορισμούς, για τους φορείς που η μισθοδοσία τους καλύπτεται από τον Τακτικό Προϋπολογισμό (κυρίως υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ορισμένα Νομικά Πρόσωπα, όπως Νοσοκομεία και ΑΕΙ) από την 1.1.2012 έως τον Νοέμβριο του 2012, ήταν 1.852 νέες εγγραφές. Από αυτές οι περισσότερες ήταν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (580 νέες εγγραφές), στο υπουργείο Οικονομικών (577), στο υπουργείο Δικαιοσύνης (281) και στο υπουργείο Παιδείας (273).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απολύσεις στο Δημόσιο: τι είπε ο Γ. Στουρνάρας και τι θέλει η τρόικα

Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε απολύσεις στο Δημόσιο και άφησε αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις

Τα τέσσερα αγκάθια με την τρόικα

12.500 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα ως τον Ιούνιο – Οι αορίστου χρόνου θα φύγουν πρώτοι

Απολύσεις στο Δημόσιο: Πιέζει η τρόικα για νέο σχέδιο – Προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των δόσεων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πρεμιέρα» για το «βραχιολάκι» στο νοσοκομείο «Αγίοι Ανάργυροι»: Τι έδειξαν τα στοιχεία της πρώτης ημέρας
Το νέο σύστημα με το «βραχιολάκι» εφαρμόζεται μέχρι στιγμής πιλοτικά στα ΤΕΠ δύο μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, και συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»
Bραχιολάκι για τους ασθενείς στα ΤΕΠ
Η ανώνυμη καταγγελία στο «100» για το μωρό που παράτησαν οι γονείς του στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη - «Ακούγονταν κραυγές, όχι κλάμα»
«Όταν ο συνάδελφος πήρε στην αγκαλιά του τη μικρή, σταμάτησε το κλάμα, την κραυγή. Με έπιασε μία τρομάρα ακούγοντας το βρέφος να σπαράζει», αναφέρει ένας από τους αστυνομικούς που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας
Σπίτι
2
Κίνηση στους δρόμους: Χάος στη Ποσειδώνος στο ύψος του «Σταύρος Νιάρχος» λόγω τροχαίου – Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό
Το τροχαίο έγινε στο ρεύμα προς Γλυφάδα και δημιούργησε ουρές χιλιομέτρων από το λιμάνι του Πειραιά έως την Καλλιθέα - Πού αλλού έχει κίνηση
Αυτοκίνητα
Ανανεώθηκε πριν 24 λεπτά
2
Επαναπατρίστηκαν οι 105 Έλληνες από το Ισραήλ με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας - «Είμαστε ταλαιπωρημένοι και φοβισμένοι»
Οι μαρτυρίες των Ελλήνων για τα όσα βίωσαν στο Ισραήλ - Αναγκάστηκαν να περάσουν τα σύνορα και να διασχίσουν την Αίγυπτο από όπου τους παρέλαβαν τα αεροσκάφη
Πούλμαν
6