Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Δυο ταυτόχρονες συσκέψεις της τρόικας για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων στα ασφαλιστικά ταμεία!

Δυο ταυτόχρονες συσκέψεις της τρόικας για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων στα ασφαλιστικά ταμεία!

Επαναλαμβάνεται αυτή την ώρα η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, στο κτίριο της οδού Σταδίου, εμπειρογνωμόνων του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας με στελέχη των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, για το ζήτημα της νέας ρύθμισης για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Νωρίτερα, υπήρξε για το ίδιο θέμα συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνο Τσακλόγλου, στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας συμμετέχουν και οι διοικητές του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και του ΟΑΕΕ, Γεωργία Κοτίδου.

Η χθεσινή συνάντηση απέβη άκαρπη, καθώς οι δυο οι πλευρές -ενώ συγκλίνουν στην αναγκαιότητα μιας νέας ρύθμισης καθώς και στην ενιαίας αντιμετώπισης με κοινό μηχανισμό είσπραξης- εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για το περιεχόμενο της ρύθμισης.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων και χαμηλό ύψος της μηνιαίας δόσης, επικαλούμενη το μεγάλο ύψος των συνολικών οφειλών, οι οποίες αγγίζουν τα 15 δισ. ευρώ, το μεγάλο αριθμό οφειλετών και την «ακραία», όπως τη χαρακτηρίζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία λόγω της παρατεταμένης ύφεσης.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των δανειστών εκφράζουν φόβους, ότι μια ρύθμιση με μεγάλο αριθμό δόσεων και παρατεταμένο χρόνο αποπληρωμής μπορεί να λειτουργήσει αντίθετα και να διευρύνει αντί να μειώσει τη μαύρη τρύπα των ασφαλιστικών Ταμείων.

Αυτή την ώρα, επίσης, άλλο κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της τρόικας συναντάται, στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Πειραιώς, με τη γενική γραμματέα του υπουργείου ‘Αννα Στρατινάκη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται οι πολιτικές που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Όχι” σε μειώσεις φόρων, ρυθμίσεις δανείων και χρεών στο Δημόσιο – Η τρόικα είπε “ναι” μόνο στις απολύσεις στο Δημόσιο

Κουβέλης: Η ελληνική κοινωνία εξάντλησε τα όριά της, δεν αντέχει άλλα μέτρα – Πολιτική

Απολύσεις στο Δημόσιο: Γιατί επιμένει τόσο η τρόικα; Ποιοί έχουν μετρήσει 7.200 επίορκους; – Ελλάδα

Δημόσιο: “ανακάλυψαν” 7.200 υπαλλήλους για … απόλυση! – Ελλάδα

Η τρόικα θέλει κατασχέσεις και όχι περισσότερες δόσεις στην εφορία – Οικονομία

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε