Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Ελεύθερα τα μέλη του “Δεν Πληρώνω” για τα επεισόδια στη ΔΕΗ Καλλιθέας – Φωτο και Βίντεο Newsit

– Πέντε άτομα βρέθηκαν στο νοσοκομείο από τα επεισόδια εντός και εκτός ΔΕΗ
– “Ήταν ειρηνική η διαμαρτυρία” λέει εκπρόσωπος του “Δεν Πληρώνω”
– Για “ντου” και τρομοκρατία κάνουν λόγο οι υπαλληλοι της ΔΕΗ
– Δείτε φωτογραφίες από τα ρημαγμένα γραφεία και αναλυτικό ρεπορτάζ του Newsit

 
 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οκτώ μέλη του “Δεν Πληρώνω” για τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στη ΔΕΗ Καλλιθέας την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να παρέμβει η Αστυνομία και να κάνει συλλήψεις. Έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 υποστηρικτές των συλληφθέντων με πανό.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου και οι 8 αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ορίστηκε δικάσιμος για τις 6 Δεκεμβρίου.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, παράνομη βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, διέγερση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απρόκλητη σωματική βλάβη.

Όλα ξεκίνησαν στις 11 το μεσημέρι όταν μεγάλη ομάδα ατόμων μπήκαν στο υποκατάστημα της ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθούν για το τέλος ακινήτων. Για όσα συνέβησαν υπάρχουν δύο εκδοχές, αυτή των υπαλλήλων και αυτή των μελών του “Δεν Πληρώνω”.

Οι υπαλλήλοι της ΔΕΗ λένε ότι έγινε στην ουσία “ντου” στα γραφεία και ότι προπηλακίστηκαν άγρια εργαζόμενοι. Επίσης αναφέρουν πως οι πολίτες εξύβρισαν υπαλλήλους και ότι στη συνέχεια ανέβηκαν και στον πρώτο όροφο όπου συνέχισαν να φέρονται βίαια.

Μάλιστα λένε ότι δύο υπάλληλοι της ΔΕΗ χτυπήθηκαν όταν τους ζήτησαν το λόγο. Τον έναν, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, τον έκλεισαν σε γραφείο και τον ξυλοκόπησαν. Τον άλλον τον χτύπησαν με μία ντουντούκα. Στα επεισόδια τραυματίστηκε και μία γυναίκα πελάτης του καταστήματος.


 
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κινήματος “Δεν πληρώνω” κ. Παπαδόπουλος αναφέρει στο Newsit ότι έκαναν μία ειρηνική διαμαρτυρία και ότι αποχώρησαν χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Στη συνέχεια, υποστηρίζουν, κατέφτασαν ΜΑΤ και τους σταμάτησαν στο δρόμο κάνοντας συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι στα επεισόδια τραυματίστηκαν συνολικά πέντε άτομα. Τους δύο εργαζόμενους τραυματίες επισκέφθηκε στον Ερυθρό Σταυρό ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος μαζί με κλιμάκιο συνδικαλιστών.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Newsit από όσα συνέβησαν στην Καλλιθέα

Διαβάστε επίσης:
Στην… αναμονή για την εγκύκλιο – Πότε και σε ποιους δε θα κόβεται το ρεύμα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε