Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Επεισόδια έξω από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη – Απωθήθηκαν με ξύλο και χημικά συγκεντρωθέντες της ΑΔΕΔΥ – Υπο κατάληψη παραμένει το γραφείο

Επεισόδια έξω από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη – Απωθήθηκαν με ξύλο και χημικά συγκεντρωθέντες της ΑΔΕΔΥ – Υπο κατάληψη παραμένει το γραφείο
,

– Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους συγκεντρωμένους στην Σπύρου Μερκούρη
Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα κατέλαβαν συμβολικά το γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης
– Ανέβηκαν και στην ταράτσα του κτιρίου στην οδό Πρατίνου στο Παγκράτι
– Ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δέσμευση πως δε θα απολυθεί κανείς
– Λήξτε την κατάληψη και θα συζητήσουμε, τους διαμηνύει ο υπουργός
– Η πορεία της ΑΔΕΔΥ εφτασε στο σημείο για να… ενωθεί με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

Πολιορκείται εδώ και αρκετές ώρες το πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκράτι. Εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εισέβαλαν και κατέλαβαν συμβολικά το πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη. Λίγο μετά τις 15.00 πορεία της ΑΔΕΔΥ έφτασε κάτω από το γραφείο σε ένδειξη συμπαράστασης. Με το που έφτασαν δημιουργήθηκε ένταση με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν ρίψη χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.


Περίπου 30-40 καθηγητές που βρίσκονται υπό απόλυση, μπήκαν στο γραφείο και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό.
Κάποιοι μάλιστα ανέβηκαν και στην ταράτσα, όπου άνοιξαν πανό.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε μαζί τους και ζήτησε πενταμελής επιτροπή να τον επισκεφτεί στο υπουργείο. Η απάντηση των εργαζομένων όμως ήταν αρνητική και όπως διεμήνυσαν για να υπάρξει ραντεβού, θέλουν τη δέσμευση του υπουργού πως κανείς απ’ όσους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, δεν πρόκειται να απολυθεί.


Λίγο μετά τις 14:00, μια διμοιρία των ΜΑΤ μπήκε στο κτίριο όπου βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του υπουργού και μάλιστα ανέβηκε και στην ταράτσα όπου παρέμεναν οι εργαζόμενοι.

Αργότερα, έφτασε στο σημείο και δεύτερη διμοιρία.

«Απαιτούμε να μη γίνει καμία απόλυση» είπε ο Σταύρος Τζορτζώτης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ.

Στη συνέχεια, κοινή αντιπροσωπεία από τους εκπαιδευτικούς της ΟΛΜΕ αλλά και συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, που είχαν πάει στην κατάληψη, πήγαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ζήτησε ως προϋπόθεση για να συναντηθούν, να λήξουν την κατάληψη στο πολιτικό του γραφείο.

Παράλληλα, δόθηκε η υπόσχεση σε όσους μετέχουν στη συμβολική κατάληψη πως δε θα προσαχθούν αν αποχωρήσουν από το σημείο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Κ. Μητσοτάκη

Παράταση για τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε