Τετάρτη, 8 Μαΐ
19oC Αθήνα

“Έτοιμη στην ώρα της η λίστα για τη διαθεσιμότητα” – Μπήκε… σφραγίδα για τους 12.500

“Έτοιμη στην ώρα της η λίστα για τη διαθεσιμότητα” – Μπήκε… σφραγίδα για τους 12.500

12.500 δημόσιοι υπάλληλοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα μέσα στον Σεπτέμβριο και η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα –κυρίως στην τρόικα– πως η λίστα θα είναι έτοιμη όταν πρέπει.

Το είπε άλλωστε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της τρίωρης συνεδρίασης κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Διαθεσιμότητα: Οι μεγάλες δεξαμενές για τους διοικητικούς είναι το Καποδιστριακό, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης

Εκτός από την τρόικα, το μήνυμα «σε κάθε περίπτωση θα είμαστε έτοιμοι» που έστειλε ο Κ. Μητσοτάκης, είχε αποδέκτες και τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων, που αρνούνται να στείλουν τις λίστες με τους 1765 διοικητικούς υπαλλήλους που θα πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας άμεσα.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης το υπουργείο Παιδείας έχει θέσει μια προθεσμία για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.

Άλλωστε, το υπουργείο έχει ξεκαθαρίσει πως ακόμη κι αν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ και τον ΑΤΕΙ επιμείνουν να μην κάνουν αξιολόγηση για την κατάρτιση της λίστας, υπάρχει έτοιμο σχέδιο για να βρεθούν οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν.

Στη συνεδρίαση μετείχαν επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιάννης Μιχελάλης και η Εύη Χριστοφιλοπούλου

Παρά τις αντιδράσεις των πρυτάνεων των Πανεπιστημίων το υπουργείο είναι αποφασισμένο να προχωρήσει, έστω λαμβάνοντας αποφάσεις για οριζόντιες απομακρύνσεις.
Με την τρόικα να καταφτάνει τέλος του μήνα δεν υπάρχουν περιθώρια, λέει το Μαξίμου, για καθυστερήσεις. Έτσι, δεν αποκλείεται ό,τι είναι να γίνει, να γίνει με μια Κοινή Υπουργική Απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκέτα παντού βάζει στο Δημόσιο η διαθεσιμότητα

Ο Κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε πως καταργείται η άδεια ηλεκτρονικού υπολογιστή

Ο Δήμος Αθηναίων ζητά 200 υπαλλήλους από τη διαθεσιμότητα

Νέο σύστημα επιλογής διευθυντών στο Δημόσιο – Τα κριτήρια και τα μόρια

Επιστρέφει η τρόικα στις 23 Σεπτεμβρίου – Καμία απάντηση για πιθανή έκθεση “κόλαση”

Γεωργιάδης: Ξεχάστε την τρόικα – Το Μνημόνιο τελείωσε – Ο Καμμένος και οι άλλοι λένε ανοησίες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε