Ελλάδα

FAZ: Στην Ελλάδα ανθούν ο τουρισμός και η μαύρη εργασία

Για την καλή χρονιά για τον τουρισμό στην Ελλάδα, κάνει λόγο σε ρεπορτάζ της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, όμως δεν  παραλείπει να στιγματίσει το φαινόμενο της ανασφάλιστης εργασίας, επισημαίνοντας ότι «ειδικά στα τουριστικά νησιά η μαύρη εργασία είναι ευρύτατα διαδεδομένη».

Με τίτλο: «Ο κλάδος ελπίζει σε ρεκόρ επισκεπτών. Ο τουρισμός στην Ελλάδα ανθεί» η εφημερίδα σημειώνει: «Η Ελλάδα βιώνει τον έκτο διαδοχικό χρόνο ύφεσης. Μία αχτίδα φωτός είναι ο τουρισμός. Τα έσοδά (του κλάδου) σημείωσαν ισχυρή αύξηση».

Η FAZ σχολιάζει ότι οι μετακινήσεις των ξένων τουριστών είναι «αυτό το διάστημα η μοναδική μηχανή ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία» και παραθέτει στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδας, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα από τον τουρισμό αυξήθηκαν τον Ιούνιο σε ετήσια βάση κατά 21%, ανερχόμενα σε 1,6 δισ. ευρώ, ενώ ο τζίρος του τουριστικού κλάδου σημείωσε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 αύξηση της τάξης του 18%, ανερχόμενος σε 3,3 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό θα πει success story! Ύμνος του CNN σε εννέα ελληνικά νησιά

CNN: Αυτές είναι οι 100 καλύτερες παραλίες στον κόσμο (οι 4 είναι ελληνικές!)

“Ανθίζει ο τουρισμός στην Ελλάδα”

Ρεκόρ εσόδων από τον τουρισμό τον Μάιο

Eλλάδα, η πλουσιότερη χώρα του κόσμου – ΒΙΝΤΕΟ

Οι Αυστριακοί διαφημίζουν την Ελλάδα! – Αφιέρωμα ύμνος στις όμορφες Κυκλάδες!

Ελλάδα “δαγκωτό” ψηφίζουν οι Αυστριακοί για τις διακοπές τους

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νταλίκα χωρίς εισιτήριο μπλόκαρε την αναχώρηση πλοίου από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα
Το πλήρωμα ζήτησε από τον οδηγό της νταλίκας να βγει ώστε να συνεχιστεί η φόρτωση των υπόλοιπων οχημάτων που είχαν εισιτήριο, όμως εκείνος αρνήθηκε, ισχυριζόμενος λόγους υγείας
Το πλοίο Αλκίνοος
Αύριο Παρασκευή η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία - Το Σαββατοκύριακο οι εξετάσεις για τα Πρότυπα
«Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν φέτος για τα Πειραματικά, τα Πρότυπα και τα Δημόσια Ωνάσεια σχολεία ήταν περισσότερες από κάθε φορά, καθώς άγγιξαν τις 25.000», τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη
Σχολική αίθουσα