Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

“Φιάσκο” με το λουκέτο του ΣΔΟΕ! Ο Κιάμος τραγούδαγε ως το πρωί – Αποκλειστικά στο Newsit ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου στη Χαλκιδική

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– “Είμαι θύμα, είναι αδικία” υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού καταστήματος στη Χαλκιδική που παρά το λουκέτο του ΣΔΟΕ λειτούργησε κανονικά
– Ερωτήματα γιατί οι αστυνομικοί δεν κατέβασαν τους διακόπτες για να φύγει ο κόσμος και να κλείσει το κέντρο διασκέδασης
– Σε διαθεσιμότητα η διοικητής του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας
– Έφοδοι του ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις ακόμα και σε μέρες και ώρες που κανείς δεν περιμένει
– Λουκετο σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις

“Λουκέτο” μόνο στα χαρτιά έβαλε το ΣΔΟΕ στο κατάστημα νυχτερινής διασκέδασης στη Χαλκιδική αφού το κατάστημα λειτούργησε κανονικά και ο τραγουδιστής Πάνος Κιάμος βγήκε και τραγούδησε, διασκεδάζοντας πλήθος κόσμου.

Αναλυτικότερα, η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο εν λόγω νυχτερινό κέντρο της Χαλκιδικής όπου τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος και βεβαίωσε πλήθος παραβάσεων. Εφαρμόζοντας το άρθρο 13 του Ν. 2523/97 το ΣΔΟΕ σφράγισε το κατάστημα για 48 ώρες και η “νίκη” του ΣΔΟΕ διαφημίστηκε μέσω σχετικής ανακοίνωσης από το γραφείο τύπου του Σώματος.

Παρά το λουκέτο ο Κιάμος τραγούδησε μέχρι τα ξημερώματα

Ωστόσο η απόφαση αγνοήθηκε επιδεικτικά και το κέντρο λειτούργησε κανονικά. Λίγες ώρες πριν την έναρξη του προγράμματος όλοι οι εργαζόμενοι ήταν στα πόστα τους και οι θαμώνες είχαν αρχίσει να καταφτάνουν. Η αστυνομία επισκέφτηκε το νυχτερινό κέντρο περίπου στις 11 πριν τα μεσάνυχτα και αφού διαπίστωσε ότι το κατάστημα λειτουργει κανοικά ζήτησε τον υπεύθυνο και προχώρησε στη σύλληψή του. Ουσιαστικά συνέλαβαν το λεγόμενο “αυτοφωράκια”.
Τι δήλωσε στο newsit ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου

Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρο στην Χαλκιδική κ. Στέφανος Ατματζίδης μίλησε αποκλειστικά στο newsit για το περιστατικό που συνέβη στην επιχείρησή του. Ο ίδιος κάνει λόγο για μεγάλη αδικία και αναφέρει πως είναι θύμα. Το κατάστημά του λειτουργεί από το 1987 και κάθε καλοκαίρι το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί τέτοιου είδους ελέγχους. Σημειώνει επίσης πως έχει δώσει διαταγή στους υπαλλήλους του να κόβουν αποδέιξεις για τα πάντα και γι΄αυτό όταν το ΣΔΟΕ πήγε για έλεγχο στο κατάστημά του δεν είχε να φοβηθεί κάτι.

Ακούστε όλα όσα δήλωσε ο κ. Ατματζίδης στο Newsit

Σε διαθεσιμότητα η διοικητής του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας

Στη συνέχεια η αστυνομία μετέβη ξανά στο νυχτερινό κέντρο περίπου στις 3 τα ξημερώματα και το κέφι ήταν στα .. ύψη! Αντί λοιπόν να κατεβάσουν διακόπτες και να διώξουν τον κόσμο όπως ορίζει ο νόμος, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την κόρη του ιδιοκτήτη κι έφυγαν με τον δημοφιλή τραγουδιστή να τραγουδάει μέχρι το πρωί! Για το λόγο αυτό με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ παράλληλα διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι για τη φοροδιαφυγή – Λουκέτο σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Αποφασισμένο να βάλει ακόμα και λουκέτο σε επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις είναι το υπουργείο οικονομικών.

Μετά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% το υπουργείο προχωρά σε εκτεταμένους ελέγχους τους οποίους θα διενεργούν υπάλληλοι των εφοριών ακόμα και σε ώρες και μέρες που κανείς δεν περιμένει να γίνει έλεγχος.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις, τότε, σύμφωνα με την απόφαση που χρονολογείται από το 2010, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε, οι αρχές θα βάζουν λουκέτο στα καταστήματα από 3 μέρες μέχρι ένα μήνα, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Δείτε το βίντεο

Ποιές είναι οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες

Επίσης προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 μηνών και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 3 έως και 30 μέρες για όσους συλλαμβάνονται κατά τη διάρκεια του ελέγχου να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις ή τιμολόγια ή να έχουν εκδώσει ανακριβείς αποδείξεις ή τιμολόγια για τρεις διαφορετικές συναλλαγές.

Το ίδιο θα ισχύει για όσους εντοπίζονται απο διαφορετικούς ελέγχους να μην εκδίδουν φορολογικά στοιχεία κατ’ εξακολούθηση. Μάλιστα σε περίπτωση υποτροπής θα κινδυνεύουν με αναστολη της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους μέχρι και για 6 μήνες.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση θα μπαίνει λουκέτο όταν:
-παρεμποδίζεται η διενέργεια φορολογικού ελέγχου με τη χρήση βίας ή απειλών κατά των ελεγκτών
-διαπιστώνεται- απο διαφορετικούς κάθε φορά φορολογικούς ελέγχους- για τουλάχιστον 2 φορές μέσα στην ίδια ή την επόμενη χρήση, οτι δεν εκδόθηκε το προβλεπόμενο στοιχείο.

Διαβάστε επίσης

Το ΣΔΟΕ έβαλε ”λουκέτο” αλλά ο Κιάμος τραγούδησε! ΦΩΤΟ VIDEO

ΦΠΑ 13% παντού ζήτησε η ΓΣΕΒΕΕ από το Στουρνάρα

Αλαλούμ και ευτράπελα στην πρεμιέρα της μείωσης του ΦΠΑ από το 23% στο 13%

“13% ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα ανεξάρτητα με το πού καταναλώνονται”

Πρεμιέρα για τον ΦΠΑ – Πού και πόσο πρέπει να πέσουν οι τιμές

Από πού να προμηθευτείτε το σήμα για μείωση τιμών λόγω ΦΠΑ

“Σαφής η εγκύκλιος για το ΦΠΑ”, τι δεν καταλαβαίνετε;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε