Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Στη Βουλή οι καταγγελίες Γιαννουσάκη – Θα καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία

Στη Βουλή οι καταγγελίες Γιαννουσάκη – Θα καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία

Στη Βουλή διαβιβάζεται εντός των επόμενων ημερών η αναφορά του ισοβίτη κρατούμενου για την υπόθεση του “Noor-1” Ε. Γιαννουσάκη όσο αφορά το σκέλος των καταγγελιών του που αφορούν πολιτικά πρόσωπα σχετικά με πιέσεις που φέρεται να δέχθηκε για να εμπλέξει στην υπόθεση του ναρκοπλοίου τον εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς και ενός ιδιώτη με το ίδιο περιεχόμενο.

Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να πάρει και το προσεχές διάστημα και η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης. Υπενθυμίζεται ότι ο Ε. Γιαννουσάκης στην καταγγελία του στις δικαστικές αρχές αναφέρεται στις συνομιλίες του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμενο αλλά και σε τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, μέσα στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Σε ότι αφορά τη διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή, η οποία αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, και πάντως μόλις οι δικαστικές αρχές είναι έτοιμες, η σχετική διαδικαςσία κινείται στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών που απαγορεύει στις δικαστικές αρχές την έρευνα,ότανπρόκειται για πολιτικά πρόσωπα, ενώ επιβάλλει την άμεση ( αμελητί) διαβίβαση όλων των στοιχείων στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί οτι σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος που θα σταλεί στη Βουλή θα περιλαμβάνει όλες τις καταγγελίες για την επίμαχη υποθεση που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υποθεση. Παράλληλα, οι δικαστικές αρχές θα συνεχίσουν την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα.Παράλληλα, σε ότι αφορά τυχόν διερεύνηση πειθαρχικών ερευνών για την εισαγγελέα Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, επίσης διενεργείται έρευνα.

Στο μεταξύ, συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με τους χρηματοδότες στην υπόθεση μεταφοράς των 2 τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Noor 1, που εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε τον Ιούνιο του 2014 στη Βλήχα Ελευσίνας, αναμένεται να καταθέσει την Τετάρτη 28 Ιουνίου στην ανακρίτρια Πειραιά, που χειρίζεται την υπόθεση, ο καταδικασθείς επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε