Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

H ΠΟΕΣΥ επιμένει στο μαύρο σε όλα τα ΜΜΕ και την ενημέρωση

H ΠΟΕΣΥ επιμένει στο μαύρο σε όλα τα ΜΜΕ και την ενημέρωση

Με νέα της ανακοίνωση η ΠΟΕΣΥ καλεί τους δημοσιογράφους να συνεχίσουν χωρίς διακοπή την απεργία που εξήγγειλαν μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, ημέρες που οι πολίτες έπρεπε να ενημερωθούν για τις ραγδαίες εξελίξεις στο επίπεδο της οικονομίας, αλλά κάποιοι δεν το επιθυμούσαν μάλλον.

Η απεργία άρχισε στις 06:00 το πρωί της Κυριακής σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και φυσικά στους δημοσιογράφους των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, τους οποίους ωστόσο δεν αναγνωρίζει σαν άξιους συναδέλφους.

Μάλιστα, η ΠΟΕΣΥ αναφέρει πως “με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα οι εργαζόμενοι μετέχουν όλοι στην απεργία τηρώντας την καταστατική δέσμευση όλων των μελών στις απεργιακές αποφάσεις των σωματείων τους”.

Των ποιών σωματείων για τους δημοσιογράφους των ιστοσελίδων; ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!

Επισημαίνεται στην ανακοίνωση πως τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και των Ενώσεων του κλάδου βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση για την περιφρούρηση και διασφάλιση της επιτυχίας του απεργιακού αγώνα.

Στο internet ωστόσο και δικαίως αγνοούμε τις αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων τα οποία δεν μπορούν να εκφράσουν τα μη μέλη τους.

Οι δημοσιογράφοι λοιπόν – οι άλλοι όχι του διαδικτύου – διεκδικούν:

–  Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

– Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε