Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Κ-Άγκελα… παντού για τη Μέρκελ! – Πότε και πως μπορείτε να κινηθείτε στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα είναι κλειστοί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

– Στις 13:30 φτάνει στο Ελ. Βενιζέλος η Γερμανίδα καγκελάριος
– Θα την υποδεχτεί ο Αντώνης Σαμαράς και μαζί θα πάνε στο Μαξίμου – Στις 16:45 θα δει τον Κάρολο Παπούλια
– Απαγορεύονται οι… συναθροίσεις από τις 09.00 έως τις 22.00
– Επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις στην Ομόνοια και στο Πεδίον του Άρεως
– Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στην Αττική Οδό
– Τι θα γίνει με τα σχολεία στο κέντρο της Αθήνας
– Τα συλλαλητήρια θα γίνουν, λένε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Να αποφύγει περικύκλωση της Γερμανικής πρεσβείας αλλά και συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, επιχειρεί η αστυνομία ενόψει της επίσκεψης της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος φτάνει στην Αθήνα στις 13:30 και στο αεροδρόμιο θα την υποδεχτεί ο πρωθυπουργός. Θα ακολουθήσει η κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κα Μέρκελ θα γίνει δεκτή στις 16:45 από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια, μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα παραστούν σε εκδήλωση του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου, στο Χίλτον. Επόμενη στάση… αεροδρόμιο, αφού η παρουσία της καγκελαρίου στην Ελλάδ θα έχει διάρκεια μόλις λίγες ώρες! (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Η Γερμανίδα καγκελάριος έρχεται ξανά στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια, αλλά πια τίποτα δεν είναι όπως τότε. Και κυρίως τα… αισθήματα των Ελλήνων πολιτών για εκείνη. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο ερχομός της, άρχισαν να οργανώνονται πορείες και συλλαλητήρια. Και κάπως έτσι, φτάσαμε στην απόφαση που θυμίζει άλλες εποχές, να απαγορευτούν οι…. συναθροίσεις!

Με ανακοίνωση της αστυνομίας απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις και πορείες σχεδόν σε όλο το κέντρο της Αθήνας! Ανάλογη απόφαση είχε ληφθεί τον Ιούνιο του 2003 όταν η Αθήνα φιλοξενούσε την Σύνοδο της ΕΕ για την Διεύρυνση αλλά και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς όταν βγηκαν εκτός ελέγχου συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αστυνομικών.

Τα μόνο σημεία που επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις είναι η Ομόνοια και το Πεδίον του Άρεως. Στο Σύνταγμα ΔΕΝ θα επιτρέπεται συγκέντρωση ή πορεία.

Ωστόσο, ανώτατος αξιωματούχος ανέφερε στο NewsIt ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιτρέψουμε στον κόσμο να συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, αλλά διευκρίνισε πως αντίστοιχα δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπούν συγκεντρώσεις στη γερμανική πρεσβεία ή στο ξενοδοχείο στο οποίο θα καταλύσει η κα Μέρκελ.

Όπως τονίζεται, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς:

Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Μπορεί η αστυνομία να απαγόρευσε τις… συναθροίσεις και τις συγκεντρώσεις αλλά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διεμήνυσαν ότι τα συλλαλητήρια θα γίνουν κανονικά, όπως έχουν προγραμματιστεί.
Η συγκέντρωση των δυο κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι προγραμματισμένη για τις 13:00 στο υπουργείο Οικονομικών και σε αυτή θα μετάσχει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια ώρα θα συγκεντρωθεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Στη στάση συμμετέχουν νοσοκομειακοί γιατροί, δάσκαλοι, καθηγητές και φαρμακοποιοί, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 11:00 έως τις 16:00 (περισσότερα για τις στάσεις τα ΜΜΜ εδώ).

Στο πλαίσιο των μέτρων, κλειστοί με εντολή της Αστυνομίας θα είναι από τις 10:00 οι σταθμοί του Μετρό: ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΚΑΤΕΧΑΚΗ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΟ
Σύμφωνα με το Έθνος, νότα απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Αττική εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Η απαγόρευση θα ισχύσει 08:00-17:00 και δεν επηρεάζει τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο των Σπάτων.

Συνολικά 7.000 αστυνομικοί, 62 διμοιρίες από την Αθήνα και άλλες 10 από την επαρχία έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ.

Ένα αλαλούμ προκλήθηκε με το αν θα λειτουργήσουν ή όχι τα σχολεία στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά, οι διευθυντές υποστηρίζουν ότι πήραν εντολή από την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης να μη γίνουν σήμερα μαθήματα. Αλλά το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, πήραν νέα εντολή, να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία.
Αυτό που τελικώς φαίνεται πως θα ισχύσει είναι η… ελαστικότητα στις απουσίες για όσους τελικά απουσιάσουν.

Από εκεί και πέρα, ανάμεσα στα δρακτόντεια μέτρα που έχουν ληφθεί:

– έχει θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση στις οδούς Καραολή Δημητρίου και Υψηλάντου όπου βρίσκεται η γερμανική πρεσβεία
– ο ατσαλένιος φράκτης θα υψωθεί στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ επί… ποδός θα είναι και οι υδροφόρες
– γύρω από το ξενοδοχείο που θα μείνει για λίγες ώρες η Άνγκελα Μέρκελ θα έχουν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές
– Σε ετοιμότητα σκάφη του λιμενικού και βατραχάνθρωποι, σε περίπτωση που η αυτοκινητοπομπή περάσει από την παραλιακή
– εισαγγελείς στα δύο κέντρα επιχειρήσεων σε ΓΑΔΑ και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης επί της Κατεχάκη, ενώ θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι και προσαγωγές
– δυο ελικόπτερα της αστυνομίας θα πετούν πάνω από τα σημεία απ’ όπου θα περνά η αυτοκινητοπομπή της Γερμανίδας καγκελαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θα στρώσουμε κόκκινο χαλί για τη Μέρκελ – Τι προβλέπει το πρωτόκολλο

Μια καλή κουβέντα έστω και στα Γερμανικά – Οι προσδοκίες από την επίσκεψη Μέρκελ

Όλο το πρόγραμμα της Ανγκελα Μέρκελ

Νίκος Ευαγγελάτος: Μεγάλο ρίσκο η απαγόρευση…

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ

Όλες οι αλλαγές στα ΜΜΜ λόγω… Μέρκελ

Ικανοποίηση αλλά και καρφιά Στουρνάρα μετά το Eurogroup

Έρχεται με “κατανόηση” η Μέρκελ αλλά θα ζητήσει τα μέτρα

Η Μέρκελ και τα…όπλα της!

“Σκοντάφτει” ο Βενιζέλος στο όχι του Κουβέλη για να δουν τη Μέρκελ

«Έλληνες, έπρεπε να υποδέχεστε τη Μέρκελ με σημαιάκια»

Η μεγάλη γκάφα της BILD-“Στέλνει” την Μέρκελ σε λάθος αεροδρόμιο!

Α.Τσίπρας: “Η υποδοχή της κ.Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή και ειρηνική”

Ένα προς ένα θα παρουσιάσει τα μέτρα στην Μέρκελ ο Σαμαράς – “Φρούριο” η Αθήνα την Τρίτη

Μετά την Μέρκελ έρχεται ο Νταβούτογλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε