Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κατάθεση ψυχής από τον Μανώλη Καραμολέγκο: Φοβήθηκα πολύ! Κάθε άνθρωπος θα φοβόταν! Θα αναθεωρήσω πολλά πράγματα

Κατάθεση ψυχής από τον Μανώλη Καραμολέγκο: Φοβήθηκα πολύ! Κάθε άνθρωπος θα φοβόταν! Θα αναθεωρήσω πολλά πράγματα

– «Με έσωσε η πίστη μου. Ηταν θεμα να βρείς την ψυχική ηρεμία να επιβιώσεις»
– «Η οικογένεια η γυναίκα μου οι άνθρωποι μου έχουν περάσει και αυτοί τον δικό τους γολγοθά»
– «Δεν εχω κοιμηθεί τρείς μέρες. Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο σοβαροί και πιο προβληματισμένοι. »
– «Κανένας δεν ήθελε να κάνουμε αυτή την συνάντηση», είπε προκαλώντας προβληματισμό
– Η απαγωγή του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου όπως την έζησε ο ίδιος
– Ο επιχειρηματίας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων
– ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ

Ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος άνοιξε τα χαρτιά του και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις ώρες αγωνίας που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του. Η συνέντευξη έγινε σε εξωτερικό χώρο στο πάρκινγκ της εταιρείας Καραμολέγκου.


Ο επιχειρηματίας, συναισθηματικά φορτισμένος μίλησε καθαρά για τις σκέψεις και τα όσα έζησε, για το πως αντιμετώπισε την απαγωγή του η οικογένειά του και ο ίδιος. Όπως είπε χαρακτηριστικά, φοβήθηκε, όπως θα φοβόταν κάθε άνθρωπος. Είπε επίσης ότι κάποιοι επέμεναν να μην μιλήσει, πρόσθεσε ότι είναι περήφανος για τον γιό του και ότι η πρώτη κουβέντα που είπε στην οικογένειά του δεν ήταν κουβέντα αλλά κλάμματα.

Ο κ. Καραμολέγκος ήταν ιδιαίτερα θερμός πλησιάζοντας προς τους δημοσιογράφους. Είπε:

«Είναι μια νέα μέρα. Ηθελα να σας συναντησω, να δείτε κι εσεις ότι είμαι καλά. Να σας μιλήσω. Ξέρω ότι θέλετε να ρωτήσετε πολλά. Σας παρακαλώ πάρα πολύ καταλάβετε ότι η θέση μου είναι πάρα πολύ δύσκολη. Κανένας δεν ήθελε να κάνουμε αυτή την συνάντηση. Εγώ επέμενα διότι ήθελα να σας μιλήσω. Πρώτον να σας ευχαριστήσω που χειριστήκατε το θεμα με μια λεπτότητα και να σας πω οτι η έρευνα αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη και γι αυτό δεν μπορω να απαντήσω στις πολύ σοβαρές ερωτήσεις που έχετε. Να ακούσετε από τα χείλη μου ότι οι απαγωγείς μου δεν είχαν καμμία σχέση με την δουλειά την δική μας. Δεν είχαν δουλέψει ποτέ σε καμία από τις επιχειρήσεις μας. Δεν τους ξέραμε. Και κάτι λίγο πιο προσωπικό. Είμαι 55 παιδιά, όχι 60.
Με έσωσε η πίστη μου. ‘Ηταν θεμα να βρείς την ψυχική ηρεμία να επιβιώσεις. Αν δεν έχεις πίστη. Πως θα επιβιώσω. Πως να φύγω από αυτή την δύσκολη κατάσταση. Η δύναμη ψυχής, αυτό βοήθησε πολύ. Τον έπεισα με  σεβασμό. Αλλά μην ξεχνάτε ότι ηταν απαγωγείς. Είχαν εναν σκοπό δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω σε αυτό.
Η οικογένεια, η γυναίκα μου οι άνθρωποι μου έχουν περάσει και αυτοί τον δικό τους γολγοθά. Φαντάζεστε. Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε ερωτήσεις για την έρευνα. Αισθάνομαι καλά. Θα αναθεωρήσω πολλά πράγματα προς το καλό. Θα προσέξω λίγο περισσότερο και τους δικούς μου και τον εαυτό μου. Ημουν πολύ χύμα. Είναι πολύ νωρίς. Φοβήθηκα πολύ. Κάθε άνθρωπος θα φοβόταν. Ούτε στον χειρότερο εχθρό σας τέτοιο πράγμα, αλλάείπαμε η πίστη και η ψυχραιμία με βοήθησε. Δεν εχω κοιμηθεί τρείς μέρες. Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο σοβαροί και πιο προβληματισμένοι.

Όταν ρωτήθηκε για το πως έφτασε στο αστυνομικό τμήμα της Κερατέας είπε: ‘Ηταν πολύ δύσκολο διότι κι εκείνοι δεν ήξεραν έζησαν κάτι πρωτοφανές. Επρεπε να τους πω αμέσως ποιός είμαι. Ηταν μεγάλη ανάγκη να πω εγώ στην αστυνομία αμέσως να πιάσουν τον άνθρωπο και να ηρεμήσουν. Ζούσα σε έναν άλλο δικό μου κόσμο.»

Όταν ρωτήθηκε για την πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του και τι τους είπε όταν τους είδε είπε: «Δεν ήταν λόγια. Ήταν κλάμματα.» Όταν τον ρώτησαν τι σκέφτηκε για τον γιο του που βγήκε να τον ψάξει, είπε: «Είμαι περήφανος για τον γιο μου. »

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ

Όλα ξεκίνησαν από ένα τροχαίο που σκηνοθέτησαν οι απαγωγείς στην συμβολή της Κλεισθένους με την Όσσας στον Γέρακα. Ηταν αργά το βράδυ τις Τρίτης στις 23.00. Εκείνος σταμάτησε το αυτοκίνητο ανυποψίαστος την ώρα που πήγαινε σπίτι του για να βοηθήσει όταν είδε το μηχανάκι πεσμένο στον δρόμο.
Τότε, τρεις ένοπλοι τον απείλησαν και προσπάθησαν να τον βάλουν ξανά μέσα στο αυτοκίνητό του. Εκείνος προσπάθησε να διαφύγει αλλά τελικά τον έπιασαν και τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου.

Στον Άγιο Στέφανο αλλάζουν αυτοκίνητο και τον βάζουν πάλι στο πορτ μπαγκάζ. Περιπλανιώνται για πολλές ώρες στην Αττική και καταλήγουν στην Κερατέα. Ζητούν από την οικογένεια λύτρα 2 εκατομμυρίων ευρώ. Οι δυο κάνουν τις διαπραγματεύσεις και φεύγουν από την Κερατέα και ο απαχθείς μένει μόνος του με τον επιχειρηματία.
Ο Μανώλης Καραμολέγκος τότε χρησιμοποιεί την πειθώ και την ψυχραιμία του για να πείσει τον έναν απαγωγέα να παραδοθεί.

«Φίλε μου όλα έχουν ένα τέλος. Δεν βλέπεις όλες αυτές τις ιστορίες με τις απαγωγές που στο τέλος τους πιάνουν όλους; Όπου να ναι θα έρθει και η ώρα σας. Και θα είναι κρίμα για σένα. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Να το ξέρεις. Δεν είδε πόσοι αστυνομικοί υπάρχουν στην περιοχή; Να δεις που οι συνεργοί σου αργούν να έρθουν γιατί τους έχουν πιάσει ήδη», του λέει.

Ο απαγωγέας λυγίζει και καλεί τους συνεργούς του. Εκείνοι δεν απαντούν και ακούει τον κ. Καραμολέγκο να του λέει:
«Είδες που στα έλεγα; Δεν απαντούν γιατί τους έχουν πιάσει. Καλύτερα να πάμε μαζί στο τμήμα και να παραδοθείς να δείξουν κάποια μικρή επιείκεια για σένα. Πάντως να ξέρεις ότι είναι θέμα χρόνου να μπουν εδώ μέσα και να σε πιάσουν».

Τότε πείθεται και με τον επιχειρηματία φτάνουν στο αστυνομικό τμήμα της Κερατέας όπου και παραδίδονται.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εδώ είναι το κρησφύγετο των απαγωγέων – Όλος ο διάλογος του βιομηχάνου με τον Μολδαβό – Η “παγίδα” που έστησε ο Καραμολέγκος

Ερασιτέχνες οι απαγωγείς του Καραμολέγκου – “Εγώ είμαι ο εγκέφαλος” υποστηρίζει ο Μολδαβός που παραδόθηκε

Εγώ είμαι ο εγκέφαλος της απαγωγής Καραμολέγκου υποστηρίζει ο Μολδαβός που πείστηκε από τον επιχειρηματία να παραδοθεί – Πού στρέφονται οι έρευνες

Μανώλης Καραμολέγκος: Οι απαγωγείς μου δεν είχαν καμία σχέση με την εταιρία – Ανακοίνωση του επιχειρηματία, ευχαριστεί ΕΛ.ΑΣ., οικογένεια, συνεργάτες

H νέα “μόδα” με τις απαγωγές της “τίγρης” χτύπησε και την Ελλάδα – Όλα τα περιστατικά με αποκορύφωμα την απαγωγή του βιομηχάνου Μ. Καραμολέγκου

Η ιστορία σαν παραμύθι της εταιρείας Καραμολέγκος – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε