Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Lockdown μόνο στα λόγια: Όλη η Αθήνα ένα ατελείωτο κορονοπάρτι

lockdown

Τα νέα κρούσματα του 24ώρου είναι 2.411, οι διασωληνωμένοι περισσότεροι από ποτέ -συγκεκριμένα 837- και οι νεκροί μόνο σήμερα 67. Με άλλα λόγια ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ. Αυτό που… δεν είναι εδώ, είναι το lockdown.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και για να το πούμε απλά, το lockdown… δεν υπάρχει. Δεν τηρείται. Δεν υφίσταται.

Χθες, Παρασκευή, η αστυνομία περικύκλωσε από νωρίς την πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, όπου ο συνωστισμός αποτελούσε τις τελευταίες ημέρες καθημερινό φαινόμενο. Και τα κατάφερε, αφού για πρώτη φορά εδώ και καιρό, η πλατεία έμεινε άδεια όλο το βράδυ.

click4more: Κυψέλη: Έλαμψε πάλι – Μαζεύτηκαν 50 σακούλες σκουπιδιών, «ενθύμια» του ξέφρενου κορονοπάρτι (pics)

Δεν είναι, όμως, η πλατεία Βαρνάβα η… μοναδική πλατεία στην Αθήνα. Έτσι, την στιγμή που στην Βαρνάβα επικρατούσε η απόλυτη ησυχία, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, στήθηκε ένα δίχως προηγούμενο κορονοπάρτι, με πολλές εκατοντάδες νέους χωρίς μάσκες, με συνωστισμό, μέχρι και με… DJ! Το οποίο… στήθηκε τελικά κι απόψε!

Και φτάνουμε στο σήμερα. Βράδυ Σαββάτου, 17.04.2021. Η Αττική σε καθεστώς σκληρού lockdown, αλλά αυτό μόνο… στα λόγια.

Το newsit.gr βρέθηκε σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας –ενώ η Αττική μετρά σήμερα 1.169 νέα κρούσματα– από νωρίς το απόγευμα για να καταγράψει τις εικόνες. Οι οποίες ήταν από νωρίς αποκαρδιωτικές. Ο συνωστισμός… δεδομένος, η μάσκα… διακοσμητική και η απαγόρευση κυκλοφορίας «κουρελόχαρτο».

Ας τα πάρουμε όμως χρονολογικά…

Κοσμοσυρροή στα Εξάρχεια

Σάββατο απόγευμα και οι πεζόδρομοι στα Εξάρχεια ήταν… γεμάτοι κόσμο που χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό και τις μάσκες στο… πηγούνι ή στα χέρια, έπιναν το ποτό τους αμέριμνοι με τον συνωστισμό να είναι αναπόφευκτος.

Οι εικόνες του newsit.gr τραβήχτηκαν λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα, δηλαδή δυο ώρες πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Πέρα από τις προφανείς παραβιάσεις των μέτρων που αφορούν στην μάσκα και τον συνωστισμό, έμενε να φανεί το κατά πόσο θα παρέμεναν στο σημείο και μετά την απαγόρευση…

Και τελικά… παρέμειναν!

Δείτε τις εικόνες από τα Εξάρχεια το απόγευμα

Εξάρχεια Εξάρχεια Εξάρχεια

Εξάρχεια

Δείτε και τις εικόνες από τα Εξάρχεια μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μαγαζιά στην περιοχή έκλεισαν, έτσι οι συγκεντρωμένοι προμηθεύονται ποτά από μίνι μάρκετ και περίπτερα…

Επόμενη στάση… Κολωνάκι

Τους έπιασε η Άνοιξη και δεν κρατιούνται! Παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για προσοχή λόγω του κορονοϊού, παρά τις εκκλήσεις να… «μείνουμε σπίτι», όπως βλέπετε στις εικόνες του newsit.gr αυτό δεν ισχύει για κάποιους.

Οι εικόνες είναι από το ανοιξιάτικο Κολωνάκι όπου σε κάθε γωνιά, το απόγευμα του Σαββάτου, υπήρχε κόσμος με καφέ ή ποτάκι στο χέρι. Έξω από τις καφετέριες που έδιναν take away, ο κόσμος σχημάτιζε ουρές!

Φυσικά, ο κόσμος δεν έπαιρνε την παραγγελία του και έφευγε για το σπίτι… Οι περισσότεροι συνωστίζονταν στην πλατεία και… τα έλεγαν με φίλους και γνωστούς.

Πολλοί από αυτούς, με τη μάσκα στο σαγόνι. Διακοσμητική…

Κάποιοι συνδύασαν και τα ψώνια τους, αφού το πρωί, τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά.

Μάλιστα, στα σημεία που παρουσιαζόταν συνωστισμός, επενέβαινε η Αστυνομία, «έσπαγε» ο κόσμος αλλά επέστρεφε λίγο αργότερα…

Πλατεία Αγίας Ειρήνης – Το αδιαχώρητο και μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας!

Και φτάνουμε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ. Υποτίθεται πως ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας. Κι όμως, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης συμβαίνει αυτό.

lockdown

Πέρα από αυτό το σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, κοσμοσυρροή καταγράφεται και σε πολλές ακόμη γειτονιές, όπως στην πλατεία της Νέας Ιωνίας, στο Περιστέρι, το Πασαλιμάνι, την πλατεία Καρύτση, αλλά και πάλι στην Κυψέλη όπως και χθες!

Το ότι οι πολίτες είναι κουρασμένοι από τους 14 μήνες της «συνύπαρξης» με τον κορονοϊό -και τα μέτρα που έφερε- είναι κάτι δεδομένο, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τέτοιου είδους εικόνες.

Παρόλα αυτά, πολλοί δείχνουν πια να μην… κρατιούνται και η κατάσταση δείχνει να είναι οριακή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις