Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Lockdown στις πλατείες: «Γέμισε» αστυνομία, άδειασε από κόσμο η πλατεία Βαρνάβα (pics, vid)

Lockdown στις πλατείες: «Γέμισε» αστυνομία, άδειασε από κόσμο η πλατεία Βαρνάβα (pics, vid)

Τα περιπολικά έχουν αρχίσει από χθες ήδη να κάνουν… βόλτες στις πλατείες για να παίζει το ηχογραφημένο μήνυμα στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα αραβικά για την αποφυγή συνωστισμού. Μια από τις πρώτες εφόδους ήταν στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι.

Η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι είναι από εκείνες που εδώ και πολύ καιρό συγκεντρώνεται τα βράδια κόσμος και παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού.

Click4more Κορονοϊός: Γέμισαν περιπολικά οι πλατείες – Από τα μεγάφωνα καλούν τους πολίτες να μην συνωστίζονται

Έτσι, φαίνεται πως αποφασίστηκε (μαζί με την Ομόνοια), η πλατεία Βαρνάβα να είναι από τις πρώτες όπου θα πήγαινε αστυνομία για την εφαρμογή των μέτρων ή την επιβολή προστίμων (σε όσους δεν συμμορφώθηκαν και δεν έφυγαν).

Από τη Δευτέρα και έως τις 4 Οκτωβρίου, στην Αττική, απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων από εννέα ατόμων. Έτσι, το βράδυ της Τρίτης (22.09.2020) η πλατεία Βαρνάβα άδειασε από κόσμο και γέμισε… περιπολικά και αστυνομικούς.

Κατά την αστυνομία, οι “κόκκινες πλατείες”, δηλαδή εκείνες όπου μετά τα μεσάνυχτα όταν κλείνουν τα μαγαζιά μαζεύεται κόσμος, όπου θα δοθεί περισσότερη έμφαση στην αποφυγή συνωστισμού είναι στα Εξάρχεια, την Κυψέλη, την Καλλιθέα, τη Νέα Σμύρνη, το Γκάζι, την Αγία Παρασκευή, το Σύνταγμα, το Περιστέρι, τον Πειραιά, τη Γλυφάδα, την Κηφισιά. Έμφαση θα δοθεί και στο παραλιακό μέτωπο, από το Φάληρο έως τη Βάρκιζα.

«Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πάρκα πλατείες και άλλες εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Ας κάνουμε όλοι υπομονή. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία», είναι το μήνυμα που ακούγεται από τα περιπολικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις