Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Μανιτάκης: το θέμα του Δημοσίου θα κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα

Μανιτάκης: το θέμα του Δημοσίου θα κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα

Tην ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει και το θέμα του Δημοσίου  εκτίμησε ο Αντώνης Μανιτάκης αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Επικρατείας. Το φλέγον θέμα και για τη μείωση του προσωπικού, όπως απαιτεί η τρόικα   παραμένει ανοιχτό και με πολλά αγκάθια.

Μάλιστα, ο κ. Μανιτάκης χαρακτήρισε “άψογη” τη συνεργασία που έχει με τα υπόλοιπα υπουργεία, αποκαλώντας “μυθεύματα” τα περί αντιθέτου.

Την ίδια ώρα πάντως οι απαιτήσεις της τρόικας σε ό,τι αφορά στις άμεσες απολύσεις και στη γενικότερη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο διαρκώς αυξάνονται.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους επίορκους η απαίτηση είναι πλέον οι πρώτοι 2.000 να έχουν απολυθεί ως τον Ιούνιο, ενώ ως το τέλος του έτους να έχουν προχωρήσει ακόμη 5.000 ως 5.500 απολύσεις, ενώ σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζει η εφημερίδα Καθημερινή υπάρχει απαίτηση για 20.000 απολύσεις ως το τέλος του 2014.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κυβέρνηση αναζητά τρόπο άμεσης απομάκρυνσης των επίορκων υπαλλήλων των οποίων οι υποθέσεις έχουν προχωρήσει (είτε μέσω διακοπής της μισθοδοσίας, είτε μέσω άμεσης σύγκλησης πειθαρχικών) ωστόσο με βάση το … βεβαρυμένο παρελθόν της χώρας οι τροϊκανοί φαίνεται να ζήτησαν τριμηνιαία χρονοδιαγράμματα από το υπουργείο που να παρουσιάζουν τον αριθμό των προς απόλυση υπαλλήλων.

Διαβάστε επίσης:

Νεα συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας – Αν δεν απολυθούν 2.000 άμεσα από το Δημόσιο, δόση δεν έχει…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε