Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

«Με “επικήρυξε” η Χρυσή Αυγή επειδή εγκατέλειψα την οργάνωση»

«Με “επικήρυξε” η Χρυσή Αυγή επειδή εγκατέλειψα την οργάνωση»

Πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει τις δολοφονικές επιθέσεις που δέχτηκε από παλιούς του “συναγωνιστές” μετά την απόφαση του να αποχωρήσει οικειοθελώς από την οργάνωση.

Σοκάρουν όσα καταθέτει ενόρκως στις Αρχές μάρτυρας που υπήρξε στο παρελθόν μέλος της Χρυσής Αυγής, αλλά αποχώρησε οικειοθελώς.

Ο Γ.Μ. δέχτηκε τρεις φορές δολοφονική επίθεση από τους πρώην «συναγωνιστές» του, επειδή τόλμησε να τους… εγκαταλείψει.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, την οποία αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», στις 5 Ιουλίου του 2013, μία αντιφασιστική οργάνωση στην Καλλιθέα (antifa Kalithea) διοργάνωνε συναυλία. Πενήντα αντιφασίστες είχαν βρεθεί στον χώρο και διασκέδαζαν, όταν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα τριάντα ατόμων.

«Εχω βρει σε κολόνες, αφίσες με τη φωτογραφία μου, οι οποίες αναγράφουν το σύνθημα “πρώην μέλος, προδότης, ψάξτε τον, τσακίστε τον”»

Φορούσαν τις μαύρες μπλούζες της Χρυσής Αυγής και κρατούσαν ρόπαλα στα χέρια και ελληνικές σημαίες. Τους πέταξαν βόμβες μολότοφ και επικράτησε πανδαιμόνιο. Το θύμα, ο Γ.Μ., προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο που έπεφταν οι μολότοφ, αλλά για κακή του τύχη δεν τα κατάφερε.

«Μου έσπασαν ένα μπουκάλι στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χρειαστώ επτά ράμματα. Μου έσπασαν δύο δόντια και τα πλευρά»

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, σκόνταψε και έπεσε στο οδόστρωμα και καθώς ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση. Αγνωστος τον μαχαίρωσε τρεις φορές και τον άφησε αιμόφυρτο στο οδόστρωμα. Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε γίνει στόχος χρυσαυγιτών.

«Συγκεκριμένα ήμουν γραμμένος στην Τοπική Οργάνωση της Αθήνας. Απ’ όταν διαγράφηκα από το κόμμα οικειοθελώς, στην περιοχή Καλλιθέα όπου διαμένω, έχω βρει σε κολόνες, αφίσες με τη φωτογραφία μου, οι οποίες αναγράφουν το σύνθημα “πρώην μέλος, προδότης, ψάξτε τον, τσακίστε τον”. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι δύο επιθέσεις που έχω δεχτεί», καταθέτει ο παθών.

Όπως γράφει το “Έθνος”, η πρώτη επίθεση καταγράφηκε αμέσως μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή, το 2010. Τότε, δύο άτομα του είχαν επιτεθεί και προσπάθησαν να τον χτυπήσουν αλλά ο Γ.Μ. κατάφερε να τους απωθήσει και να γλιτώσει.

Ομως δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός, τρία χρόνια αργότερα και τέσσερις μήνες πριν από το μαχαίρωμα στην αντιφασιστική συναυλία.

Εντελώς άνανδρα, έξι επιτέθηκαν σε έναν και τον έσπασαν στο ξύλο. Και πάλι ήταν χρυσαυγίτες, που φορούσαν ρούχα και διακριτικά της οργάνωσης. «Μου έσπασαν ένα μπουκάλι στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χρειαστώ επτά ράμματα. Οταν έπεσα στο οδόστρωμα από το ισχυρό χτύπημα που δέχτηκα, με κλωτσούσαν συνέχεια και επανειλημμένως. Μου έσπασαν δύο δόντια και τα πλευρά».

Διαβάστε επίσης:

Τα …διαβαθμισμένα sms της Χρυσής Αυγής – Η δομή και η λειτουργία της οργάνωσης – Tι δείχει το πόρισμα

Το πόρισμα για τη Χρυσή Αυγή – Αποκαλυπτικές συνομιλίες και sms “καίνε” τους βουλευτές

Στη Βουλή η δικογραφία για τους 9 χρυσαυγίτες βουλευτες

Κόλαφος το έγγραφο κατά της Χρυσής Αυγής “εκτός φυλακής” – Τους βαραίνει ο μισός ποινικός κώδικας – Από ναρκωτικά και όπλα μέχρι αρχαία βιβλία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε