Ελλάδα

Μειωμένο εισιτήριο στις συγκοινωνίες για τους σπουδαστές ΙΕΚ και ΣΕΚ

Μειωμένο εισιτήριο για τη μετακίνηση με τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες εξασφαλίστηκε από το υπουργείο Παιδείας για όλους τους σπουδαστές που φοιτούν στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ).

Μετακινήσεις με μειωμένο εισιτήριο θα μπορούν να κάνουν συνολικά 14.606 σπουδαστές. Στην Αττική οι σπουδαστές θα μπορούν να προμηθεύονται τα ειδικά εισιτήρια από τον ΟΑΣΑ, στη Θεσσαλονίκη από τον ΟΑΣΘ και στην υπόλοιπη Ελλάδα από τα ΚΤΕΛ κάθε νομού.

Από το υπουργείο Παιδείας τονίζεται ότι «φέτος δίνεται ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην αναβάθμιση του θεσμού των δημοσίων ΙΕΚ αλλά και του νέου θεσμού των ΣΕΚ».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Κώστα Γκιουλέκα δόθηκε λύση στο πρόβλημα με τις υποτροφίες των σπουδαστών των δημόσιων ΙΕΚ.

Ειδικότερα, εξασφαλίστηκαν κονδύλια ύψους 711.750 ευρώ για τις περίπου χίλιες υποτροφίες σπουδαστών που φοίτησαν σε δημόσια ΙΕΚ το 2011 καθώς και για κάποιες που εκκρεμούσαν από το 2010.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών

Αυξάνονται τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες

Φτηνό εισιτήριο στις δημόσιες μεταφορές θέλουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τελευταία «ευκαιρία» για τους αιώνιους φοιτητές: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
Η νέα ρύθμιση «διασφαλίζει ότι όσοι έχουν προχωρήσει σημαντικά τις σπουδές τους, έχουν ευκαιρία να τις ολοκληρώσουν» και τη χαρακτήρισε «ρεαλιστική, ενισχυτική και παιδαγωγικά συνεπή»
Έδρανα πανεπιστημίου
Η ξηρασία ως βασικότερος λόγος της λειψυδρίας – Ο ρόλος των βροχοπτώσεων και της μείωσης των χιονοπτώσεων
Ο Παναγιώτης Σαμπατακάκης, διδάκτορας Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Μπολόνιας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Υδρογεωλόγων και διευθυντής Υδατικών Πόρων του Ι.Γ.Μ.Ε., εξηγεί το μηχανισμό της ξηρασίας
Στερεύει ο ποταμός Πηνείος στην Ηλεία 1
Αναπάντητα ερωτήματα για το νεκρό 3χρονο κορίτσι του Παλαιού Φαλήρου - Προμελέτη και συγκάλυψη «δείχνουν» τα ευρήματα
Η μητέρα οδηγείται σήμερα στον ανακριτή όπου καλείται να απαντήσει σε πλήθος ερωτημάτων - Η ίδια πέφτει σε αντιφάσεις και αλλάζει συνεχώς την ομολογία της
Το δώμα που έμενε η οικογένεια στα Πατήσια 1