Ελλάδα

Μετά το ρύζι αναζητούν κι άλλα προϊόντα για αισχροκέρδεια

Το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διερευνά σειρά υποθέσεων σχετικά με τις λιανικές τιμές ειδών ευρειάς κατανάλωσης.

Η πρώτη υπόθεση που πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης αφορά τo μικτό περιθώριο κέρδους που διαμορφώνεται στην τιμή του ρυζιού και το ενδεχόμενο να συντρέχει λόγος αισχροκέρδειας.

Αυτό προέκυψε από όσα ανέφερε ο ειδικός γραμματέας Εποπτείας της Αγοράς Γιώργος Στεργίου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και τόνισε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν, πλέον, την απαραίτηση υποδομή για να παρακολουθούν την πορεία των τιμών και πώς αυτές διαμορφώνονται από το χωράφι έως και το ράφι και από τον έλεγχο των στοιχείων προκύπτουν ερωτήματα όπως αυτό για την τιμή του ρυζιού.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, το υπουργείο, εδώ και καιρό, έχει αποστείλει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στοιχεία για διερεύνηση σχετικά με τις τιμές των νωπών προϊόντων. Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του ρυζιού, ο ειδικός γραμματεας σημείωσε ότι από την έρευνα προέκυψε ότι το μέσο μικτό περιθώριο κέρδους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ ήταν υπερδιπλάσιο από αυτό που επικρατεί στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή αλλά και ελληνική αγορά για άλλα προϊόντα που είναι στο 20%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εισαγγελική έρευνα για αισχροκέρδεια στην πώληση ρυζιού

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τελευταία «ευκαιρία» για τους αιώνιους φοιτητές: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
Η νέα ρύθμιση «διασφαλίζει ότι όσοι έχουν προχωρήσει σημαντικά τις σπουδές τους, έχουν ευκαιρία να τις ολοκληρώσουν» και τη χαρακτήρισε «ρεαλιστική, ενισχυτική και παιδαγωγικά συνεπή»
Έδρανα πανεπιστημίου 1
Η ξηρασία ως βασικότερος λόγος της λειψυδρίας – Ο ρόλος των βροχοπτώσεων και της μείωσης των χιονοπτώσεων
Ο Παναγιώτης Σαμπατακάκης, διδάκτορας Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Μπολόνιας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Υδρογεωλόγων και διευθυντής Υδατικών Πόρων του Ι.Γ.Μ.Ε., εξηγεί το μηχανισμό της ξηρασίας
Στερεύει ο ποταμός Πηνείος στην Ηλεία 1
Αναπάντητα ερωτήματα για το νεκρό 3χρονο κορίτσι του Παλαιού Φαλήρου - Προμελέτη και συγκάλυψη «δείχνουν» τα ευρήματα
Η μητέρα οδηγείται σήμερα στον ανακριτή όπου καλείται να απαντήσει σε πλήθος ερωτημάτων - Η ίδια πέφτει σε αντιφάσεις και αλλάζει συνεχώς την ομολογία της
Το δώμα που έμενε η οικογένεια στα Πατήσια 2