Ελλάδα

Μητσοτάκης: θα απολυθούν όσοι μονιμοποιήθηκαν παράνομα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης όσων από τους υπαλλήλους του Δημοσίου έχουν μονιμοποιηθεί παράνομα με μετατροπές συμβάσεων σε αορίστου χρόνου άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Παραδέχθηκε ότι δεν είναι γνωστός ο αριθμός των υπαλλήλων που νομιμοποιήθηκαν παράνομα και πρόσθεσε πως «από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους έχουμε μια υποψία ότι υπάρχουν παρατυπίες και πρέπει να το ελέγξουμε» εξήγησε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον απολύσεις εκτός των μνημονιακών δεσμεύσεων, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων ύστερα από συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δήλωσε ότι πρέπει «να ξεφύγουμε από τη λογική των χρισμάτων» αλλά ζήτησε την παραίτηση από τη βουλευτική έδρα όσων θέτουν υποψηφιότητα για αυτοδιοικητικές θέσεις.

Όσον αφορά ειδικότερα την υποψηφιότητα Κακλαμάνη στον δήμο Αθηναίων, τόνισε πως «ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης γνωρίζει ότι δύο υποψηφιότητες ενδεχομένως θα δημιουργήσουν πρόβλημα για το ποιος θα περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών».

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δροσίζει ο καιρός από την Τετάρτη: Ενισχύονται τα μελτέμια στο Αιγαίο, έως 8 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι
Κορυφώνεται το «δροσερό φαινόμενο» την Πέμπτη - Έντονες οι καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα το επόμενο 24ωρο - Η πρόγνωση καιρού του Θοδωρή Κολυδά και του Γιώργου Τσατραφύλλια
Κύματα
Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία της Αθηνάς Παπαχρήστου: Ήχησε η σειρήνα του ασθενοφόρου που είχε δωρίσει στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου
Η 87χρονη το μόνο που είχε ζητήσει ως αντάλλαγμα είναι κάθε φορά που το ασθενοφόρο περνά κάτω από το σπίτι της, τότε να ανάβουν την σειρήνα - Έστειλε στεφάνι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ασθενοφόρο
9