Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Νεότερο κατά… 100 εκατομμύρια χρόνια είναι το φεγγάρι

Νεότερο κατά… 100 εκατομμύρια χρόνια είναι το φεγγάρι

Νεότερο τουλάχιστον κατά 100 εκατομμύρια χρόνια είναι το φεγγάρι, σε σχέση με όσα πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες.

Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία βασίστηκε σε πρόσφατες αναλύσεις των σεληνιακών πετρωμάτων, υποστηρίζει ότι η Σελήνη έχει ηλικία 4,4 έως 4,45 δισεκατομμυρίων ετών και όχι 4,56 δισεκατομμυρίων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Κάρλσον του Ινστιτούτου Επιστήμης Κάρνεγκι της Ουάσιγκτον, έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέδριο στο Λονδίνο, που διοργάνωσε η Βασιλική Εταιρεία Επιστημών της Βρετανίας, με θέμα «Η προέλευση της Σελήνης», σύμφωνα με το «Space.com».

Το ηλιακό μας σύστημα σχηματίστηκε πριν από 4,56 δισεκατομμύρια χρόνια. Η ακριβής χρονολόγηση των πλανητών και δορυφόρων είναι δύσκολη, αλλά βελτιώνεται σταδιακά, όσο βελτιώνεται η σχετική τεχνολογία.

Σύμφωνα με την κυρίαρχη επιστημονική θεωρία, το φεγγάρι δημιουργήθηκε όταν ένα άλλο μεγάλο ουράνιο σώμα, στο μέγεθος τουλάχιστον του ‘Αρη, έπεσε πάνω στη Γη και από την πρόσκρουση εκτινάχθηκαν στο διάστημα τεράστιες ποσότητες ύλης, που σταδιακά και υπό την πίεση της βαρύτητας σχημάτισαν τον δορυφόρο του πλανήτη μας.

 

Όπως είπε ο Κάρλσον, στη Γη έχουν βρεθεί ενδείξεις ότι η επιφάνειά της είχε λιώσει πριν από περίπου 4,45 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν κατά πάσα πιθανότητα είχε συμβεί η καταστροφική πρόσκρουση που «γέννησε» το φεγγάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόδειξη ότι υπάρχουν εξωγήινοι (;) – Τι ανακάλυψαν επιστήμονες του Σέφιλντ (ΦΩΤΟ)

NASA: Ναι, βάτραχος είναι! – Απίστευτη φωτογραφία

Την ατμόσφαιρα της Σελήνης θα μελετήσει η NASA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε