Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

North Evia – Samos Pass: Εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά τα voucher των 150 και 300 ευρώ

κορονοϊός

Μέσα σε λιγότερο από 25 λεπτά τα voucher για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο εξαντλήθηκαν με αποτέλεσμα πολλοί ενδιαφερόμενοι να μην καταφέρουν καν να εισέλθουν στο σύστημα.

Πρόκειται για την τέταρτη και τελευταία φάση του προγράμματος για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο και το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο για ακόμη μια φορά. Σημειώνεται πως και κατά τις τρεις προηγούμενες φάσεις τα voucher είχαν εξαντληθεί μέσα σε λίγα λεπτά. 

Από το πρωί της Δευτέρας πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν τα voucher των 150 ευρώ και 300 ευρώ του North Evia – Samos pass. Στις 12 το μεσημέρι – που άνοιξε η πλατφόρμα – πολλοί δεν κατάφεραν να μπουν καθώς πλήθος κόσμου προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στην ίδια σελίδα ταυτόχρονα. 

Λίγη ώρα αργότερα ενημερώνονταν πως το σύστημα δεν δεχόταν νέες αιτήσεις. Συγκεκριμένα το μήνυμα που βγάζει το vouchers.gov.gr αναφέρει ότι «ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις έκδοσης άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για την 4η Φάση (Οκτώβριος 2022), λόγω συμπλήρωσης του αριθμού των διαθέσιμων καρτών».

Στην τέταρτη φάση του προγράμματος, διατέθηκαν 2.679 κάρτες για τη Βόρεια Εύβοια και 1.170 για τη Σάμο. Η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, καλύπτοντας δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών.

Οι άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το διάστημα έως και 31-10-2022 για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις εν λόγω περιοχές. Πάντως, τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κατά τις τρεις πρώτες φάσεις του North Evia – Samos Pass έχουν διατεθεί αθροιστικά περισσότερα από 4,06 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα:

• για τη Βόρεια Εύβοια έχουν αποθηκευτεί 17.348 κάρτες στα ψηφιακά πορτοφόλια των δικαιούχων και 14.408 έχουν χρεωθεί τουλάχιστον μία συναλλαγή

• για τη Σάμο έχουν προστεθεί 8.954 κάρτες στα ψηφιακά πορτοφόλια των δικαιούχων και 7.939 εξ αυτών έχουν χρεωθεί τουλάχιστον μία συναλλαγή.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 6 εκατ. ευρώ και μέσω αυτής περίπου 32.000 δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ως κίνητρο για να επισκεφτούν τις δύο περιοχές, τονώνοντας τον τοπικό τουρισμό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις