Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Νοσηλευτές: Από τις ματωμένες μπλούζες, στα ματωμένα γάντια και τα… σοκολατάκια

Νοσηλευτές: Από τις ματωμένες μπλούζες, στα ματωμένα γάντια και τα… σοκολατάκια

Ματωμένες ιατρικές μπλούζες που σχημάτιζαν τη φράση «Κινδυνεύουν ζωές» κρέμασαν έξω από το υπουργείο Υγείας νοσηλευτές που διαμαρτύρονται για την πολιτική της κυβέρνησης. Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί.

Όταν στη συνέχεια έφτασαν στη Βουλή όπου έκαναν πορεία, φόρεσαν ματωμένα γάντια και κέρασαν… σοκολατάκια τους περαστικούς, αλλά όχι τα ΥΜΕΤ που είχαν… παραταχθεί για να τους κλείσουν το δρόμο και να μην τους αφήσουν να περάσουν από το πλάι της Βουλής.

Οι νοσηλευτές διαμαρτύρονται για τις τεράστιες ελλείψεις στο ΕΣΥ. Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού ζητάει ασφαλή αναλογία νοσηλευτών/ασθενών, εκσυγχρονισμό της νοσηλευτικής εκπαίδευσης με τη δημιουργία 7 συνολικά πανεπιστημιακών τμημάτων και δημιουργία ειδικού επαγγελματικού κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί όταν οι άλλο γκρουπ από νοσηλευτές αλλά και απλήρωτες καθαρίστριες από το Δρομοκαϊτειο κρέμασαν ματωμένες μπλούζες έξω από το υπουργείο Υγείας. Πάνω στις μπλούζες γράφει: «Κινδυνεύουν ζωές στο ΕΣΥ».

Φωτογραφία Eurokinissi

Αφορμή η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και μάλιστα στο πανό που έχουν αναρτήσει απευθύνεται στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη με αφορμή την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Πολάκης… μαγειρεύει τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ» γράφει το πανό.

Φωτογραφία Eurokinissi

Σύμφωνα με την Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδας, σήμερα επρόκειτο να ήταν μια γιορτινή μέρα εφοσον είχαν καλυφθεί οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων και ειδικότερα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ημέρα για το νοσηλευτικό κλάδο που με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση καθημερινά κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας προσφέρουν υπηρεσίες σε Έλληνες και πρόσφυγες, ωστόσο απέχει μακράν από το να είναι ημέρας γιορτής», επισημαίνει με ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), κ. Δημήτρης Σκουτέλης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε