Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Κροκόδειλος Λακοστάκης λύνει τη σιωπή του

Ο Κροκόδειλος Λακοστάκης λύνει τη σιωπή του

«Είμαι ένας κροκόδειλος με ονοματεπώνυμο. Ονομάζομαι Κροκόδειλος Λακοστάκης και έχω γεννηθεί στο Ρέθυμνο». Με αυτά τα λόγια το μεσημέρι της Κυριακής, κάτω από μια ελιά, δίπλα στο Φράγμα Ποταμών, ο κροκόδειλος που έχει γίνει πανελλήνιο θέμα συζήτησης μίλησε για τον ίδιο αλλά και για το μυστήριο που τον περιβάλλει.

Όπως μας είπε, δεν ξέρει από που κρατάει η σκούφια του αλλά αισθάνεται βέρος Κρητικός. Ξυπνάει νωρίς το πρωί και αφού κάνει τις βόλτες του στη λίμνη στο Φράγμα Ποταμών πίνει μια ρακή και τρώει χοχλιούς. Τους τρώει ωμούς αν και τους προτιμάει μπουμπουριστούς, αλλά που να βάλεις τηγάνι ειδικά τώρα που έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περιόδος;

Γιατί αισθάνεσαι Κρητικός; Τον ρωτήσαμε. Και μας απάντησε:

«Ζω στο πράσινο νησί. Μπορεί τώρα τελευταία να έχει γίνει λίγο σομόν. Αλλά εγώ πάντα πράσινος ήμουν και θα είμαι. Αισθάνομαι ταυτισμένος με τους πράσινους αφού είμαι κι εγώ όπως και να το κάνουμε είδος προς εξαφάνιση. Πρόσφατα, όπως αποκαλύπτει, τον προσέγγισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Θυμάται τον διάλογο:

Θεοδωράκης: «Καλημέρα, καλημέρα!»
Λακοστάκης: «Καλημέρα»
Θεοδωράκης: «Κύριε Λακοστάκη ήρθα να σας κάνω μια πρόταση! Όπως ξέρετε εγώ έχω ένα κόμμα. Το Ποτάμι. Και σκέφτηκα ότι θα είστε ιδανικός για να γίνετε στέλεχός μας και να αλλάξουμε την Ελλάδα. Να ξέρετε ότι έχω κάνει πρόταση και στην καρέτα – καρέτα, αλλά εσάς σας θεωρώ ιδανικότερο αφού είστε του γλυκού νερού και ταιριάζετε πιο πολύ στο Ποτάμι».

Δεν μας αποκάλυψε τι απάντησε τελικά στον ιδρυτή και επικεφαλής του Ποταμιού αλλά μάλλον ο Σταύρος “εφαγε πόρτα”.

Ο Κροκόδειλος Λακοστάκης, εμφανώς εκνευρισμένος διέψευσε επίσης και τα όσα ακούγονται για την εξαφάνιση 9 αρνιών και δεκάδων κοτόπουλων από την γύρω περιοχή και αποκάλυψε ότι εκτός από τους χοχλιούς, στους οποίους δεν μπορεί να αντισταθεί, είναι σε γενικές γραμμές χορτοφάγος.

Πολύ απλά τρώει τους χοχλιούς και γιατί αισθάνεται ένα με την Κρήτη, αλλά και γιατί έχει γαλλικές ρίζες και ανατροφή. Τα εσκαργκό θεωρεί ότι είναι απαραίτητο συστατικό της καθημερινής διατροφής.

Πως βρέθηκε όμως στο Φράγμα Ποταμών;

Δεν θυμάται ούτε ο ίδιος. Μας είπε ότι μια μέρα ξύπνησε εκεί στην λίμνη και δεν θυμάται πολλά πράγματα από την περασμένη του ζωή. Θυμάται μόνο ότι υπήρξε ακτιβιστής κατά των μεγάλων οίκων μόδας που χρησιμοποιούν το δέρμα των άλλων κροκοδείλων για παπούτσια και τσάντες “κροκό” και ότι του αρέσει το τένις….

Του είπαμε ότι έχει γίνει πολύ διάσημος και μας κοιτούσε με απορία.

Την ώρα που είμασταν έτοιμοι να τον ρωτήσουμε ποιά είναι τα σχέδιά του για το μέλλον, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος. Εκείνος κοίταξε δεξιά – αριστερά με ένα βλέμμα τρομαγμένο και με γρήγορες κινήσεις χάθηκε στα νερά της λίμνης….

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε