Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πανελλαδικές 2014: Αγωνία στο… κόκκινο για χιλιάδες μαθητές και γονείς

Πανελλαδικές 2014: Αγωνία στο… κόκκινο για χιλιάδες μαθητές και γονείς

Χωρίς προβλήματα η πρώτη μέρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014 με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. 

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας άνοιξε η αυλαία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2014 για δεκάδες χιλιάδες μαθητές χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα. 
Συνολικά 105.000 μαθητές μπήκαν από σήμερα στη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, για να διεκδικήσουν μία από τις 70.305 θέσεις στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.
Περί τις 15 Ιουνίου θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα μηχανογραφικά τους δελτία όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, το μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2014 έχει ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου στον σύνδεσμο «Εξετάσεις», ενώ από την περσινή χρονιά υπάρχει μια αλλαγή καθώς φέτος σε αυτό εντάχθηκε και το νέο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Η ειδική φόρμα για τη συμπλήρωσή του θα ανοίξει μετά τις 15 Ιουνίου, όταν και οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος στις προαγωγικές εξετάσεις της Α’ Λυκείου, το 50% των ερωτήσεων θα αντληθεί από τη νεοσύστατη Τράπεζα Θεμάτω, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 9.000 θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, τα οποία βρίσκονται ήδη αναρτημένα στην ιστοσελίδα http://exams-repo.cti.gr/ και είναι προσβάσιμα από όλους. Με θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων θα εξεταστούν μόνο τα υποχρεωτικά μαθήματα.
 
 
Διαβάστε επίσης:
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε