Ελλάδα

Πανελλαδική απεργία των εμποροϋπαλλήλων για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Οι εμποροϋπάλληλοι διαμαρτύρονται για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση με τον Ν. 4177/2013. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία η 3η Νοεμβρίου, είναι η πρώτη Κυριακή που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά μετά το 1908 οπότε καθιερώθηκε στην Ελλάδα η κυριακάτικη αργία.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ αναφέρει επίσης ότι η απεργία δεν γίνεται μόνο για τη διατήρηση της αργίας την Κυριακή, αλλά και για την επαναφορά όλων των βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως οι μισθοί και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλαλούμ με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Θεσσαλονίκη: Στις 3 Νοεμβρίου η πρόβα τζενεράλε για τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές

Ξεκινούν 1η Νοεμβρίου οι εκπτώσεις!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1
Βίντεο ντοκουμέντο πριν από την επίθεση των κουκουλοφόρων στη Νομική Σχολή Αθηνών – Η ύποπτη μοτοσικλέτα και οι κινήσεις των δραστών
«Με χτύπησαν με τον πυροσβεστήρα στο πρόσωπο», λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε - Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι κουκουλοφόροι να ήταν και αυτοί φοιτητές της νομικής
Μοτοσικλέτα στον δρόμο 4