Δευτέρα, 20 Μαΐ
21oC Αθήνα

Παρατείνεται η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας του ΙΚΑ – Ποιους αφορά

Παρατείνεται η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας του ΙΚΑ – Ποιους αφορά

Την παράταση της καταβολής των συντάξεων αναπηρίας του ΙΚΑ για ένα εξάμηνο στους συνταξιούχους, των οποίων η εξέταση εκκρεμεί από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ, και χωρίς να απαιτείται καμιά ενέργεια από μέρους τους, αποφάσισε η διοίκηση του Ιδρύματος.

Η παράταση αφορά συνταξιούχους που έχουν λάβει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% και των οποίων το σχετικό συνταξιοδοτικό δικαίωμα έληξε ή πρόκειται να λήξει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2014.

Η καταβολή των σχετικών συντάξεων θα είναι μηνιαία, θα παρατείνεται, δε, αυτοδίκαια για έξι μήνες από τη λήξη τους. Εάν ο συνταξιούχος εξεταστεί νωρίτερα από το εξάμηνο, η παράταση θα λήγει αυτόματα.

Η σχετική διάταξη εφαρμόζεται και για όσους συνταξιούχους είχαν συμπεριληφθεί στην προηγούμενη εξάμηνη παράταση και δεν έχουν ακόμα εξεταστεί από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ. Η πρώτη καταβολή σύνταξης θα γίνει στις 27/02/2014 και θα δοθούν αναδρομικά οι συντάξεις από τη λήξη τους έως και τη σύνταξη του Μαρτίου 2014.

Κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της χορήγησης των συντάξεων λόγω αναπηρίας, εξακολουθεί να παρέχεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοι στρατιωτικοί και με πόσα χρόνια μπορούν να βγουν στη σύνταξη το 2014

Δεν θα πάρουμε σύνταξη … ποτέ! Αύξηση ορίων ηλικίας στα 68 θέλει η Ε.Ε.

Παρατείνεται το δικαίωμα συνταξιοδότησης, λόγω αναπηρίας

Προσοχή! Ακόμα και τα λεπτά έχουν σημασία στον υπολογισμό της σύνταξης – Παραδείγματα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε