Δευτέρα, 27 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πήρε φωτιά το συλλαλητήριο των αγροτών όταν τραγούδησε ο Θωμάς Μπακαλάκος – VIDEO

Πήρε φωτιά το συλλαλητήριο των αγροτών όταν τραγούδησε ο Θωμάς Μπακαλάκος – VIDEO

Ο Θωμάς Μπακαλάκος είναι ο τραγουδιστής της αγροτιάς. Δε θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη. Οταν πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε, οι αγρότες οπως θα δείτε και στο video τον αποθέωσαν…

Χειροκροτήματα, σφυρίγματα και επιδοκιμασίες δόθηκαν απλόχερα από τους αγρότες στον Θωμά Μπακαλάκο ο οποίος όταν τελείωσε το τραγούδι του ευχήθηκε στους διαδηλωτές “καλό αγώνα”.

Ποιος είναι ο τραγουδιστής της αγροτιάς

Ο Θωμάς Μπακαλάκος γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1947. Είναι μαθηματικός και μουσικοσυνθέτης, με πολιτιστική και κοινωνικοπολιτική δραστηριότητα, που αποτέλεσαν πηγές εμπειριών, γνώσεων και έμπνευσης για το συνθετικό έργο του.

Εμφανίστηκε στο χώρο της δισκογραφίας την δεκαετία του 1970, όπου το 1975 γυρίζει σε δίσκο έναν κύκλο τραγουδιών με τίτλο “ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ”, σε στίχους του Διονύση Τζεφρώνη και δικούς του.

Τα τραγούδια αυτά αποτελούν μια αναφορά στους αγρότες, και στα προβλήματα τους, και καθώς είναι η πρώτη φορά που τραγούδια αναφέρονται στην καθημερινότητα των αγροτών, τον κόπο και τις απογοητεύσεις τους, στην σκληρή ζωή τους. Οπως είναι φυσικό ο Θωμάς Μπακαλάκος απο τότε θεωρείται ο τραγουδιστής της αγροτιάς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε εξέλιξη το παναγροτικό συλλαλητήριο – Πορεία προς τη Βουλή (ΦΩΤΟ και BINTEO)

Κλειστές οι οδοί Λιοσίων, Μάρνη και Καρόλου από την κινητοποίηση των αγροτών

Αγροτικό μπλόκο στο κέντρο της Αθήνας

Δύσκολη ημέρα η Τετάρτη για το κέντρο της Αθήνας – Αγρότες από όλη την Ελλάδα κατεβαίνουν με τα τρακτέρ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε