Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόσο πιο χαμηλά; Προσπάθεια κάλυψης του Λιάπη από την θεία του! Παραμένουν τεράστια ερωτήματα μετά την προσεκτικά διατυπωμένη απάντηση από δικηγόρο

Πόσο πιο χαμηλά; Προσπάθεια κάλυψης του Λιάπη από την θεία του! Παραμένουν τεράστια ερωτήματα μετά την προσεκτικά διατυπωμένη απάντηση από δικηγόρο

– Ανατροπή στην υπόθεση της επιδότησης για το εξοχικό του Λιάπη στην Ευρυτανία
– Η θεία του ανέλαβε την ευθύνη για όλα, με μία ανακοίνωση που αφήνει όμως τεράστια κενά
– Αφού η μεταβίβαση του ακινήτου έχει γίνει εδώ και χρόνια στον Μ.Λιάπη, ποιό νέο δράμα τον ταλανίζει και δεν τον αφήνει να βγει μπροστά και να δώσει ο ίδιος εξηγήσεις;

Απαντήσεις για την υπόθεση του εξοχικού στην Ευρυτανία έδωσε δια του δικηγόρου της η σύζυγος του Δημητρίου Λιάπη, Βασιλική, θεία του Μιχάλη Λιάπη, μετά τα δημοσιεύματα στον τύπο που ανέφεραν ότι έγινε ανακαίνιση με κοινοτικά χρήματα.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
 

«Εκπροσωπώντας την Βασιλική, σύζυγο Δημητρίου Λιάπη, και επί έτη δικηγόρος της, κατ’εντολήν της έχω να σημειώσω τα εξής:

-Η κυρία Λιάπη ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης. Ουδείς άλλος. Σημειωτέον ότι αυτή η επιδότηση ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της.

-Ήταν η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προς ενοικίαση δωματίων, διατηρώντας νομίμως όλα τα απαραίτητα παραστατικά που εκδίδονταν στο όνομά της (βιβλία, πελατολόγιο, αποδείξεις κλπ). Ουδείς άλλος.

-Την εμπορική αυτή δραστηριότητα τερμάτισε αργότερα, λόγω θανάτου του συζύγου της. Προσφάτως μάλιστα προέβη και σε περαίωση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της επιχείρησης ως η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη. Ουδείς άλλος.

-Μετά το πέρας της εμπορικής αυτής δραστηριότητας, ούσα άκληρη, μεταβίβασε το ποσοστό της ιδιοκτησίας της, στον εκ του συζύγου της ανηψιό.

Πάσα άλλη ανάμειξη συγγενικών της προσώπων είναι όχι μόνο αβάσιμη αλλά και κακόβουλη».

Προσέξτε τώρα τα κενά που προκύπτουν από την προσπάθεια κάλυψης του Λιάπη από την θεία του

Πρώτα από όλα η ανακοίνωση βγήκε με τεράστια καθυστέρηση από όταν ”έσκασε” το θέμα, κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί και ως προσπάθεια συγκάλυψης του Λιάπη, ιδίως από τη στιγμή που η ανακοίνωση βγήκε προσεκτικά διατυπωμένη από δικηγόρο.

Η θεία του Λιάπη υποστηρίζει πως η επιδότηση ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση.Όμως εαν η επιδότηση δόθηκε παράτυπα, είναι αδιάφορο το εαν κάλυψε ολόκληρη ή μέρος της ανακαίνισης.Ολίγον έγκυος δεν υπάρχει.

Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η θεία του Λιάπη αναλαμβάνει όλη την ευθύνη της εμπορικής εκμετάλλευσης. Όμως σύμφωνα με τοπικούς δημοσιογράφους αλλά και μαρτυρίες κατοίκων το εξοχικό αυτό ουδέποτε λειτούργησε ως ξενώνας.

Αναφέρεται επίσης πως το σπίτι μεταβιβάστηκε στον Μ. Λιάπη, μετά το πέρας της εμπορικής αυτής δραστηριότητας, όπως προσεκτικά και με νομική επίβλεψη διατυπώνεται. Αφού λοιπόν η μεταβίβαση του ακινήτου έχει γίνει εδώ και χρόνια στον Μ. Λιάπη, γιατί δεν βγήκε ο ίδιος να ξεκαθαρίσει την υπόθεση ως ιδιοκτήτης αλλά ο δικηγόρος της θείας του;

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε