Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε ετοιμότητα για τις συγκεντρώσεις

,,ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι αρχές βρίσκονται επι ποδός έναν χρόνο μετά την δολοφονία του μαθητή στα Εξάρχεια.

Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Δεκεμβρίου 2008 όταν ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στο πεζοδρόμιο από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού. Οι εικόνες βίας που ακολούθησαν προβληματίζουν και σήμερα τις αρχές ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης. 

Για την Κυριακή στις 13.30 έχει προγραμματιστεί μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια και τη Δευτέρα στις 12.00 θα γίνει πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, επίσης στα Προπύλαια.

Σχολεία και πανεπιστήμια έχουν ξεκινήσει καταλήψεις και θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Τρίτη. Μετά από συνελεύσεις έκλεισαν η Ιατρική Σχολή, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Νηπιαγωγών, το Φυσικό και το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και η Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου.

Η πολιτική και αστυνομική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει εκφράσει την ανησυχία της, καθώς αναμένονται να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις δεκάδες αντιεξουσιαστες. 

Έτσι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ζήτησε την υποστήριξη κομμάτων, νομαρχών και δημάρχων ώστε να γίνουν οι εκδηλώσεις σε ειρηνικό κλίμα και χωρίς βανδαλισμούς. Στην επιχείρηση πρόληψης αυτών των ημερών θα πάρουν μέρος 6000 αστυνομικοί από όλα τα σώματα της αστυνομίας.

Ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας ήταν η  διπλή επίθεση εναντίον αστυνομικών. Οι κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν σε δύο περιπολίες σε διαφορετικά σημεία του κέντρου τραυμάτισαν σοβαρά δύο αστυνομικούς και έκλεψαν τους ασυρμάτους τους.

Βέβαια στις αστυνομικές αρχές προκαλούν “πονοκέφαλο” και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μνήμης στην επαρχία, όπως στο Ηράκλειο, Κιλκίς, Βόλο, Λάρισα, Αγρίνιο, Ρέθυμνο, Χανιά, Πάτρα, Ρόδο, Μυτιλήνη, Ξάνθη.

Νωρίτερα στην Κόρινθο ομάδα 150 ατόμων που είχε συγκεντρωθεί για να τιμήσει τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου επιτέθηκε με μολότοφ στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές, έγιναν 3 συλλήψεις και 12 προσαγωγές. 

Διαβάστε επίσης
Δύο πορείες για Γρηγορόπουλο
Επί ποδός η αστυνομία
Επεισόδια και καταλήψεις σε σχολές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε