Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σεραφείμ σε Βενιζέλο: Ύβρις κατά του Θεού το σύμφωνο συμβίωσης – Σιχαμερό αμάρτημα η ομοφυλοφιλία

Σεραφείμ σε Βενιζέλο: Ύβρις κατά του Θεού το σύμφωνο συμβίωσης – Σιχαμερό αμάρτημα η ομοφυλοφιλία

Επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο, μέσω της οποίας ζητά την απόσυρση της τροπολογίας που κατέθεσε η Χαριλάου Τρικούπη για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, έστειλε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Στην επιστολή του, ο κ. Σεραφείμ κάνει λόγο για μία «ύβρη κατά του Θεού και των ανθρώπων», προειδοποιώντας τον κ. Βενιζέλο πως ένα όντως υλοποιήσει αυτή την «ύβρη», κίνηση που αποδίδει σε «προφανείς μικροκομματικούς λόγους», τότε τα «πρόσωπα» του ΠΑΣΟΚ θα «αποστερηθούν de facto» τη «χάρη και την ευλογία του Δικαιοκρίτου Κυρίου».

“Σας παρακαλούμε θερμώς να μην προχωρήσετε για προφανείς μικροκομματικούς λόγους στην υλοποίηση αυτής της ύβρεως κατά του Θεού και των ανθρώπων διότι θα φυγαδεύσετε, θα αποδιώξετε και θα αποστερηθείτε de facto ως πρόσωπα την χάρη και την ευλογία του Δικαιοκρίτου Κυρίου, την βοήθεια και την σκέπη του οποίου έχουμε καθημερινώς ανάγκη τόσον προσωπικώς όσο και εθνικώς ιδιαίτερα τώρα κατά τις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο τόπος μας”, υπογραμμίζει.

Ο μητροπολίτης τονίζει μάλιστα πως με τη στάση του επαναλαμβάνει ότι «για το σύνολο των Άγιων Πατέρων η ομοφυλοφιλία είναι σιχαμερό και ακάθαρτο αμάρτημα».

Άλλωστε, συνεχίζει ο μητροπολίτης Πειραιώς, απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, «η πνευματικής σας υποδομή και η οικογενειακή σας παράδοση εκ του αγίου λευΐτου πάππου σας μακαριστού παπά-Ευάγγελου Βενιζέλου αυτό επιτάσσει».

Τέλος, αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος τον αποκάλεσε «Μουτζαχεντίν καί Ταλιμπάν», ο μητροπολίτης εκφράζει την πίστη του πως το κάλεσμά του δεν αποτελεί «έκφραση ‘ταλιμπανισμού και μισαλλοδοξίας’ αλλά ταπεινή υπόμνηση ευθύνης και χρέους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα αιτήματα για επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια

ΣΥΡΙΖΑ για σύμφωνο συμβίωσης: Η παγίωση των διακρίσεων καλά κρατεί

Σκόνταψε η τροπολογία για σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια

Μητροπολίτης Πειραιώς: Θα αφορίσω όποιον ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης

Φοβού την ευρωπαϊκή καταδίκη! Σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε