Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σημεία και τέρατα στη λίστα Μπόργιανς! Ποιοι εντοπίστηκαν με κραυγαλέες καταθέσεις – Ανεπάγγελτος είχε “μαζέψει” 7 εκατ. ευρώ

Σημεία και τέρατα στη λίστα Μπόργιανς! Ποιοι εντοπίστηκαν με κραυγαλέες καταθέσεις – Ανεπάγγελτος είχε “μαζέψει” 7 εκατ. ευρώ

– Τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις δεκάδες πρόσωπα που είναι στη λίστα Μπόργιανς
– Ο εισαγγελέας έχει ήδη καλέσει τα πρώτα 100 πρόσωπα που εμφανίζουν αποκλίσεις στα δηλωθέντα με τα ποσά που είχαν στη UBS
– Φορολογούμενος χαμηλής οικονομικής δύναμης στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως “καλός και εξαίρετος” πελάτης των ελβετικών τραπεζών
– Στους πρώτους που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση περιλαμβάνονται γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί και συνταξιούχοι του Δημοσίου
– Πολιτικός μηχανικής με εισοδήματα 2,5 εκατ. ευρώ σε 12 χρόνια εμφανίζεται με καταθέσεις 6,5 εκατ. ευρώ

Το κατώφλι των Οικονομικών Εισαγγελέων καλούνται να περάσουν τις επόμενες ημέρες δεκάδες αποκαλούμενοι “καλοί και εξαίρετοι” καταθέτες της UBS, που περιλαμβάνονται στην “λίστα Μπόργιανς”, οι οποίοι καλούνται σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι Εισαγγελείς που αξιολογούν τα στοιχεία της λίστας καταθετών στην ελβετική τράπεζα, καλούν σε εξηγήσεις τους πρώτους εκατό φορολογούμενους που εμφανίζουν αποκλίσεις εκατομμυρίων στα δηλωθέντα εισοδήματα με τα ποσά που εμπιστεύτηκαν στην UBS.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων εισοδημάτων που δηλώθηκαν την δωδεκαετία 2000-2012 από πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην λίστα που παρέδωσαν οι αρχές του κρατιδίου Β.Ρηνανίας-Βεστφαλίας, είναι σε ορισμένες περιπτώσεις κραυγαλέα :

“Ο φορολογούμενος μεσαίας, μέτριας ή και χαμηλής οικονομικής δύναμης στην Ελλάδα είναι ένας μεγαλοκαταθέτης, “καλός ή εξαίρετος” πελάτης ελβετικών τραπεζών στο εξωτερικό”, αναφέρουν χαρακτηριστικά όσοι αξιολογούν τα στοιχεία της λίστας.

Στους πρώτους που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση περιλαμβάνονται γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί και συνταξιούχοι του Δημοσίου, αλλά και μία τουλάχιστον περίπτωση φορολογούμενου που δηλώνει πλέον “ανεπάγγελτος”, και εμφανίζει στην λίστα καταθέσεις 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Μεταξύ των προσώπων που καλούνται σε εξηγήσεις από τους Εισαγγελείς είναι δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος την περίοδο 2000-2012 , δήλωσε συνολικά 813 χιλιάδες ευρώ, που στην λίστα Μπόργιανς καταγράφηκε με κατάθεση 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης καλείται συνταξιούχος που την επίμαχη δωδεκαετία δήλωσε συνολικά 477 χιλιάδες ευρώ, αλλά στην UBS είχε 1,9 εκατομμύρια ευρώ.

‘Αλλη περίπτωση που έχει κληθεί από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς σε εξηγήσεις αφορά Πολιτικό Μηχανικό με δηλωθέντα εισοδήματα ,την δωδεκαετία, 2,5 εκατομμύρια ευρώ που εμφανίζει καταθέσεις 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αντίστοιχα γιατρός στην Ελλάδα δήλωσε συνολικά εισοδήματα 1,15 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν φαίνεται να δήλωσε καταθέσεις στο εξωτερικό 5,3 εκατομμύρια ευρώ. Εξηγήσεις καλείται επίσης να δώσει έμπορος ετοίμων ενδυμάτων που δήλωσε την δωδεκαετία 838 χιλιάδες ευρώ και είχε καταθέσεις 5,3 εκατομμύρια ευρώ. Κλήση έχει πάρει και δικηγόρος με συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα 800 χιλιάδες ευρώ και λογαριασμό στην UBS με 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος στις κλήσεις που απέστειλαν οι Εισαγγελείς είναι και αυτή προς φορολογούμενο που σήμερα δηλώνει “ανεπάγγελτος”, ο οποίος την επίμαχη δωδεκαετία δήλωσε συνολικά εισοδήματα 1,8 ευρώ ενώ οι καταθέσεις του στην ελβετική τράπεζα ήταν σχεδόν 7 εκατομμύρια ευρώ.

Και οι εκατό κληθέντες αλλά και όσοι από τις λεγόμενες “κραυγαλέες περιπτώσεις” πρόκειται να κληθούν το επόμενο διάστημα, ελεγχόμενοι για κακουργήματα, είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών τους και άλλων κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων τους. Ήδη ,πριν λίγες ημέρες οι Εισαγγελείς προχώρησαν σε εντολές δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων για 24 πρόσωπα που καταγράφονται στην λίστα Μπόργιανς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε