Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Στη δημοσιότητα το πόρισμα για τον αδικοχαμένο Θανάση Καναούτη – 19χρονος και ελέγκτης πιάστηκαν στα χέρια – Τι λένε οι ιατροδικαστές

Στη δημοσιότητα το πόρισμα για τον αδικοχαμένο Θανάση Καναούτη – 19χρονος και ελέγκτης πιάστηκαν στα χέρια – Τι λένε οι ιατροδικαστές

– Ο θάνατος προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση λόγω πτώσης
– Είχε μόνο ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα
– Από τη νεκροψία δεν προκύπτει ότι έφερε τραύματα στα πόδια
– Επεισόδια πριν και μετά την κηδεία του 19χρονου

Από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος του κεφαλιού, λόγω της πτώσης του από ψηλό σημείο και εσωτερικής αιμορραγίας που ακολούθησε, προήλθε ο θάνατος του Θανάση Καναούτη.

Το σώμα του άτυχου 19χρονου είχε μόνο ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα και «ερυθροειδείς εστίες» στην τραχηλική χώρα. Ακόμη είχε μία μικρή εκχύμωση στο μέτωπο. Δεν έφερε ενδείξεις από άλλα κτυπήματα σε ζωτικά σημεία.

Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στο πόρισμα των ιατροδικαστών κ.κ. Γιώργου Ντιλέρνια και Σουλτάνας Μαριανού, που δημοσιεύει το “Βήμα”. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, με βάση τα ευρήματα της νεκροψίας, ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον κτυπήσει με βιαιότητα, όπως αναφερόταν σε ορισμένες μαρτυρίες αλλά ούτε και να του δημιουργήσει αίσθηση πνιγμού.
 

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι από την νεκροψία δεν προέκυψε ότι ο 19χρονος είχε κάποιον μώλωπα στα πόδια Κι έτσι δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται αρχικά στοιχεία πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με τα οποία «το πόδι τού 19χρονου παγιδεύτηκε από την πόρτα του τρόλεϊ που έκλεινε και αυτό οδήγησε στην μοιραία πτώση του στην άσφαλτο».

Σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα ο 19χρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του στην άσφαλτο και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας -αδρανειακή κίνηση- που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή, που υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Πάντως οι ιατροδικαστές επεσήμαναν ότι από τη νεκροψία δεν μπορεί να διαπιστωθεί εάν ο άτυχος Θανάσης Καναούτης δέχτηκε σπρωξίματα, αφού αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να «αποτυπωθούν στο σώμα» εάν δεν είναι εξαιρετικά βίαιες.

Το πόρισμα των κ.κ. Ντιλέρνια και Μαριανού θα ολοκληρωθεί μετά και από την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων.

Θρήνος στην κηδεία και επεισόδια

Το απόγευμα της Παρασκευής στις 17.00 συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση στο νεκροταφείο του Περιστερίου. Θρήνος και υβριστικά συνθήματα εναντίον του οδηγού του τρόλεϊ και του ελεγκτή ακούστηκαν από περισσότερα από 500 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν και πολλά παιδιά.

Μόλις ένα τέταρτο πριν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση και χωρίς να σεβαστούν τον πόνο της οικογένειάς του, κάποιοι αποφάσισαν να εκτονώσουν την οργή τους σε ένα λεωφορείο γεμάτο επιβάτες.

Παραλίγο να κάνουν το ίδιο για το οποίο έκλαιγε χθες όλη η Ελλάδα. Να τραυματίσουν αθώους πολίτες βγάζοντας μένος εναντίον ενος λεωφορείου που βρέθηκε στο δρόμο τους με ανθρώπους που γύριζαν από τις δουλειές τους!

Με πέτρες και μπουκάλια επιτέθηκαν και έσπασαν το λεωφορείο, από το οποίο κατέβηκαν έντρομοι οι επιβάτες και ο οδηγός.

Ωστόσο, ένταση υπήρξε και μετά την κηδεία, καθώς μερίδα ατόμων επέστρεψε στην Παναγή Τσαλδάρη, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμάτων. Επενέβησαν τα ΜΑΤ με ρίψη χημικών και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση – Περισσότερα από 500 άτομα θρηνούσαν και φώναζαν συνθήματα εναντίον του οδηγού και του ελεγκτή

Πριν πάνε στην κηδεία, έσπασαν λεωφορείο γεμάτο επιβάτες στο Περιστέρι – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Τον τράβηξε απ’ τη μπλούζα, πιάστηκε το πόδι του στην πόρτα: πρώτες πληροφορίες για τις δραματικές στιγμές πριν το θάνατο του 19χρονου στο Περιστέρι

Φωτιές και χημικά στο δρόμο, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Θανάσης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε