Ελλάδα

Στο δρόμο οι εμποροβιοτέχνες – Τι ζητούν από τον ΟΑΕΕ

εμποροβιοτέχνες συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΟΑΕΕ στην Ακαδημίας και τώρα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου. Τα μέλη της ΓΣΕΒΕΕ ζητούν να παγώσει η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών για 2 χρόνια και ζητούν να εχουν το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Εμποροι και Βιοτέχνες έχουν χτυπηθεί αλύπητα από την οικονομική κρίση. Τα λουκέτα παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και όσοι έχουν καταφέρει να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ενας στους δύο δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα χιλιάδες ανθρωποι να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι εμποροβιοτέχνες συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Ακαδημίας 22 και για περίπου μισή ώρα έκαναν συμβολική κατάληψη στην αριστερή λωρίδα του δρόμου, αφήνοντας ωστόσο ελεύθερες 2 λωρίδες κυκλοφορίας για τα οχήματα.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς “η κατάσταση είναι απελπιστική”.

Οι εμποροβιοτέχνες αφου συναντήθηκαν δίχως αποτέλεσμα με την διοικητή του ΟΑΕΕ, Γωγώ Κωττίδου, έφυγαν και αυτή την ώρα πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω απο το Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι θα γίνει η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων στον ΟΑΕΕ – Όλη η εγκύκλιος

 ΓΣΕΒΕΕ: Αντιδράσεις για τη ρύθμιση οφειλών σε ταμεία και Δημόσιο

Καταγγελία ΓΣΕΒΕΕ: Περίπου 140 εκατ. ευρώ λείπουν από το Ταμείο Ανέργων και το Ταμείο Κοινωνικού Τουρισμού του ΟAEE

Ο Γ. Καββαθάς νέος πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

ΓΣΕΒΕΕ: Έτος “αποκάλυψης” το 2013 για επιχειρήσεις, απασχόληση και οικονομία


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την δολοφονία της Μάγια στην Πολωνία: «Είχαν σχέση, ο 17χρονος την χτύπησε, ήταν παραβατικός»
ο 17χρονος που είναι βασικός ύποπτος για την δολοφονία της 16χρονης Μάγια, είχε δεχτεί ακόμη 4 καταγγελίες από το 2021, για παρενόχληση και εκφοβισμό
Η 16χρονη Μάγια και ο δράστης της δολοφονίας
Hellenic Train: Με 1,5 ώρα καθυστέρηση αναχώρησε το τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη με 210 επιβάτες λόγω τεχνικού προβλήματος
Η Hellenic Train ενημερώνει ότι έδωσε στους 210 επιβάτες νερά και σνακ κατά την αναμονή και παράλληλα δυνατότητα αποζημίωσης με το 25% της αξίας του εισιτηρίου
Τρένο