Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Συγκέντρωση καθηγητών στο Υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση καθηγητών στο Υπουργείο Παιδείας

Οι καθηγητές καταγγέλουν οτι υπαρχουν περισσότερα από 2000 κενά στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ζητούν να μπει φρένο στις συγχωνεύσεις τμημάτων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Περισσότεροι από 700 εκπαιδευτικοί έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στην εισοδο του Υπουργείο στο Μαρούσι με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η Ανδρέα Παπανδρέου.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την μνημονιακή πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που αφήνει, τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, χωρίς εκπαιδευτικούς τα σχολεία.

Σύμφωνα με τους καθηγητές αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως υπάρχουν πάνω από 2000 κενά στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 Η ΟΛΜΕ καταγγέλει την πολιτική του Υπ. Παιδείας και την τακτική των Προϊσταμένων ΔΔΕ να δίνουν εντολές συγχωνεύσεων τμημάτων στο τέλος του Νοέμβρη προκειμένου να “εξοικονομηθούν” εκπαιδευτικοί για να διατεθούν σε κενά που υπάρχουν.

Αυτό σημαίνει πως αν συγχωνευτούν τμήματα την περίοδο αυτή οι μαθητές θα απαιτηθεί να αλλάξουν καθηγητές, συμμαθητές, αίθουσα και να δημιουργήσουν από την αρχή την παιδαγωγική – εκπαιδευτική τους ομάδα με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ στις 05/12

Οι καθηγητές απειλούν να αντισταθούν στην αξιολόγηση


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε