Πέμπτη, 16 Μαΐ
22oC Αθήνα

Τέλος χρόνου! 15/1 στην τρόικα το σχέδιο για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Τέλος χρόνου! 15/1 στην τρόικα το σχέδιο για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Τα ψέμματα τελείωσαν. Το ίδιο και ο χρόνος για την κυβέρνηση. Στις 15 Ιανουαρίου πρέπει να παρουσιαστεί στην τρόικα το σχέδιο για τις απολύσεις στο Δημόσιο αλλά και το πως θα γίνει η διαθεσιμότητα – κινητικότητα.

Το σχέδιο που πρέπει να παρουσιάσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αφορά στις 15.000 απολύσεις που πρέπει να γίνουν στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014 (σ.σ. 11.000 για το 2014 και άλλες 4.000 που έπρεπε να γίνουν το 2013 και πήραν παράταση) αλλά και στο πως θα γίνει η διαθεσιμότητα – κινητικότητα 12.500 εργαζομένων.

«Δεξαμενή» για τις 4.000 απολύσεις θα αποτελέσουν οι οργανισμοί του δημοσίου που πρόκειται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν. Οι απολύσεις θα γίνουν μετά την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Η απόλυση 4.000 υπαλλήλων αποτελούσε υποχρέωση για τα τέλη του 2013, αλλά δόθηκε παράταση έως τις αρχές του 2014

Σε ό,τι αφορά τους 12.500 υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας, αναμένεται να προέλθουν κυρίως από το πρόγραμμα εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας των ΟΤΑ και από τον ΕΟΠΠΥ.

Οι 11.000 απολύσεις που αναμένεται να προχωρήσουν εντός του 2014, εκτιμάται ότι θα προέλθουν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις δημοτικές επιχειρήσεις, γιατρούς του ΕΟΠΠΥ και από δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν θα επανατοποθετηθούν σε νέες θέσεις.

Στην τελευταία κατηγορία εντάσσονται καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, εργαζόμενοι στον ΕΟΠΠΥ και σε ασφαλιστικά ταμεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρύθμιση – ανάσα για τα χρέη προς το Δημόσιο – Πολλές δόσεις από 15 ευρώ/μήνα – Εξοφλήστε τα ληξιπρόθεσμα παραχωρώντας το ακίνητό σας στο Δημόσιο!

Ζεσταίνουν… κάλπες τα κόμματα μέσα στο 2014!

Βολές της Alpha Bank στα ”αντιμνημονιακά” κόμματα

Αλλαγές στο 25ευρω θέλει ο Κεγκέρογλου – Διαψεύδει και τις μειώσεις στις επικουρικές

Μήπως και έτσι φτάσαμε ως εδώ; Στο σκαμνί ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος και συνεργάτες του για δάνειο μαμούθ που δεν αποπληρώθηκε ποτέ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε